tiistai 22. kesäkuuta 2010

Ombracio-tyyny

Miten ihmeessä jokin niinkin yksinkertainen asia kuin tyyny voi maksaa maltaita? Ja miten tyynystä edes viitsii maksaa niin paljoa?

Ennen tämän Ombracio-tyynyn hankkimista ajatukseni olivat juurikin nuo. Ja pitkään jouduinkin pohtimaan ja punnitsemaan oliko tyyny hintansa väärti. Päätöstäni helpotti hieman se että satuin kerran kohtaamaan siihen alennusmyyntien aikaan, mutta reilusti alennettunakin sen hinta pelotti. Tuo tyyny maksaa varmaan enemmän kuin meidän kaikki muut petivaatteet yhteensä.


Ennen tätä tyynyä käytin ihan tavallista jotain vanutäytteistä tyynyä, jonka murjoin haluamaani muotoon. Olen kokeillut pari kertaa ergonomisiakin tyynyjä, mutta eivät ne ole minulle sopineet sillä olen vatsanukkuja ja kaikki ergonimiset tyynyt ovat selkänukkujille. Jos vatsanukkuja yrittää nukkua selkänukkujalle tarkoitetulla tyynyllä, painaa niskaan tarkoitettu kohoke ikävästi kurkkua.
Viime vuonna luin jostain lehdestä Tempurin Ombracio-tyynystä, joka soveltuu myös vatsanukkujalle. Tyyny on samanlaista materiaalia kuin muutkin ergonomiset tyynyt eli se muotoutuu pään lämmön mukaisesti.
Tyynyä vain ei tuntunut löytyvän mistään ennen kuin satuin kohtaamaan siihen alennusmyynnissä. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin ostamaan tyynyn ja nyt n. 10 viikon kokeilun jälkeen olen ollut tyytyväinen ostooni.
Alussa tuntui melkein mahdottomalta ajatukselta tottua painavaan, vaikeasti muotoiltavaan ja hankalan muotoiseen tyynyyn, mutta jo viikon käytön jälkeen se alkoi tuntua omalta ja mitä pitempään olen sitä käyttänyt sen vähemmän haluan siitä eroon.
Kiitos tyynyn X-mallisen muotoilun pystyn nukkumaan aivan missä tahansa asennossa haluan. Hengitysteille löytyy aina rako eikä tyyny työnny suuhun. Olen huomannut pystyväni nykyään nukkumaan myös naamallani, tosin poskiin/huuliin uponneet raudat vievät uninautintoa tällöin pois.
En enää edes muista milloin olisin viimeksi herännyt hartiat jumissa ja pää kipeänä... tai no kyllä muistan pari aamua kun heräsin pääkipuun, mutta ne eivät johtuneet nukkumisasennosta tai tyynystä.

Kaikin puolin tyyny oli hintansa väärti, tosin vaikka tyynyn koko on 50x60 cm ei se oikein mene sen kokoisten tyynyliinojen sisään paksuutensa vuoksi. Nyt minun pitäisi varmaan ostaa tai ommella uusia isompia tyynyliinoja.
Toinen huono puoli tyynyssä on se että jos sen laittaa aamulla seinää vasten pystyyn ja illalla vasta oikaisee asentoonsa, saa jonkin aikaa kärsiä muhkuraisesta tyynystä kunnes keho on lämmittänyt tyynyn alkuperäiseen asentoonsa.

1 kommentti:

Tiinatuuli kirjoitti...

Koetin etsiä netistä blogissani mainittua ohjetta, mutta en sitä löytänyt. jonkinlainen kuva kuitenkin löytyi os. http://www.books-by-isbn.com/87-7847/8778470528-24-Snowflakes-in-Tatting-Lene-Bjorn-87-7847-052-8.html

Kyseessä on ylin vasemmalla oleva malli. Ohjeessa näyttää siltä kuin renkaita ei olisi yhdistelty toisiinsa. Työ vaatii kaksi sukkulaa ja ohje kuuluu "5 dk between each picot". Voin laittaa kuvan ohjeestakin, jos kuva ei aukene :)

Hauskaa jussia!