keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Onko mutsis siivooja?

Kuten sananlasku kuuluu, suutarin lapsilla ei ole kenkiä.

Aamusella bussissa edessäni istui keski-ikäinen mies nautiskellen aamupalakseen HK:n sinistä. Hänen touhunsa hieman huvitti sillä vähän väliä hän vilkuili minuun kuin olisi pahanen poika tekemässä ilkivaltaa.
Makkaran viimeistä palaa pureskellessaan hänelle tuli selkeästi ongelma. Mitä ihmettä tehdä tyhjälle makkarapaketille. Hetken hän mietti ja sitten selkeästi aivoissa välähti. Hän päätti tunkea tyhjän paketin penkkien väliin.
Siinä vaiheessa minua alkoi kypsyttämään. Busseista löytää tämän tästä vaikka mitä penkkien välistä. Useimmiten ne ovat aamun Metro-lehti, mutta kyllä sieltä löytyy myös tyhjiä oluttölkkejä, jogurttipurkkeja, banaaninkuoria, omenan jämiä ja ylipäätänsä kaikkea mitä ihmiset keksivät syödä busseissa. Sottaisen roskan penkille ei mielellään halua istua.
Aloin pohtimaan miten asiasta mainitsen miehelle. Täällä pääkaupunkiseudulla ei koskaan tiedä millainen pipipää oikeasti toinen henkilö on. Tällaisista henkilöistä olen maininnutkin aiemmin. Päädyin odottamaan siihen asti kunnes mies olisi lähdössä pois kyydistä.  Tuolloin hän ei ehtisi heittää ainakaan makkarapakettia päälleni vaikka ehkä haistattelisi.
Kun mies nousi penkiltään lähteäkseen kyydistä lausahdin minä hänelle melko kuuluvasti "anteeksi hyvä herra, teiltä jäi roskat penkille".
Mies käännähti suuntaani ja hämmentyneenä suustansa kuului vain vielä hämmentyneempi "ai". Hän käveli takaisin penkilleen ja otti tyhjän makkarapakettinsa. Sen jälkeen hän laittoi paketin bussin roskikseen, joka oli käsivarren etäisyydellä hänen istumapaikastaan.
Ei mitään kiroiluja, haistatteluja, ei mitään. Ainoastaan hämmennys siitä että joku komentaa.

Onkohan muuten Tampereen bussiyhtiö Onnibus saanut kiinni busseja kiusaavat töhertäjät? Yhtiö on julkaissut FB:ssä kuvat töhertäjistä ja luvannut 1000 lahjakorttipalkkion töhertäjien kiinnijäämisestä. Nekin töhertäjät eivät ole mitään teinejä enää vaan kuvista päätellen lähentelevät jo 40 ikää. Tosin alkoholin suurkuluttajat näyttävät kyllä melkeinpä aina ikäistään vanhemmilta.

Ei kommentteja: