keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Talvihame kukkakuvio helmassa

Lupaan että tämä on viimeinen hame tälle talvelle. Jos vielä teen hameita, niin ne on sitten kesää varten.

Tämän hameen kaava on melkein sama kuin edellisen hameenkin. Ostaessani tätä kangasta tiesin jo etukäteen että se ei suoraltaan tule riittämään hameeseen, sillä kangas oli kapan loppu. Edellisesta hameesta oppineena siirsin lanteilla olevaa saumaan 10 senttimetriä ylöspäin. Hameen sauma tuntuukin nyt olevan huomattavasti paremmassa kohdassa.

Helmaan tein konekirjonnalla ison kukkakuvion. Sen ompelemisessa olikin aika jännät paikat, sillä olin siivoillut talviloman aikana asunnossa ja samalla olin laittanut kaikki kirjontalankani jemma nimiseen paikkaan. Löysin ainoastaan yhden hieman vajavaisen puolan kirjontyön alalangaksi sopivaa lankaa. Onnekseni se riittikin loppuun asti.
Tukikangasta laatikosta kaivaessani olin täysin unohtanut että minulla on kahden paksuista tukikangasta. Ja tietenkin käteeni osuin äidiltäni saama todella paksu tukikangas. Sitä mällätessäni paikoilleen ihmettelin vain että kuinka en muistanut tukikankaan olleen ihan noin paksu. Kuvion ompelun jälkeen aloin repimään ylimääräisiä tukikankaita irti ja siinä vaiheessa muistin sitten että kahta paksuusluokkaahan minulta löytyykin noita. Ei nimittäin käsivoimin suostunut kangas repeytymään, vaan suosiolla leikkasin suurimmat ylimääräiset kankaat pois saksilla. Pysyypä ainakin ryhti kukassa pesujenkin jälkeen.

Talvihame kukkakuviolla
Helmaan ompelin pienen kapean kuvion. En halunnut liikaa erilaisia kuviota hameeseen, joten tuo iso kukkakuvio ja pieni "rusetti"kuvio saa luvan riittää.

Seuraavaksi alankin sitten ompelemaan sohvalle suojuksia. Olin menneellä viikolla niin sottaisella päällä että totesin tarvitsevani suojukset niin pian kuin vain mahdollista.

Ei kommentteja: