lauantai 10. tammikuuta 2015

Päähine talvitakin seuraksi

Talvitakkia tehdessäni totesin tarvitsevani sen seuraksi uuden päähineen. Olihan minulla kyllä muutama ihana huivi ja pipo, mutta tuntui että tarvitsen jotain enemmän takin väreihin sopivaa.
Hiukseni ovat nykyään suurimman osan ajasta nutturalla joko niskassa tai sitten melkein päälaella, joten päähineen piti soveltua molempiin ja muihinkin kampaustyyleihin.

Tämän päähineen teon aloitin Tampereella lähdettyäni messuilta pois. Minulla oli mukavasti aikaa siinä odotellessani junan asemalle tuloa sekä koko junamatka Helsinkiin asti. En kuitenkaan saanut sitä reissun aikana sillä jouduin purkamaan työn pari kertaa ennen kuin sain resoriin sopivan kireyden/löysyyden. Ehkä siitä tuli jopa hieman liiankin löysä, mutta eipä tuo juuri haittaa taitaa olla jopa parempikin tällaiselle villasta kutiavalle henkilölle.

Löysä päähine
Lanka on Novitan Usva ja sitä meni noin 100 g eli kerän verran. Siitä löytyy mukavasti vihreätä, punaista, kellertävää ja jotain niiden välistä. Sopivat takin sävyihin.

Hassua miten tuostakin lakista on tullut kehuja kadulla. Niin yksinkertainen kuin se onkin.

P.S. Ostin Tampereen messuilta itselleni punertavaa alpakkalankaa. Tarkoituksena on tehdä talvitakkiin pidemmät hansikkaat. Sen takin hihansuut ovat sen verran avonaiset että ihoa jää paljaaksi herkästi lyhyemmillä hansikkailla. Tosin niitä en ole aloittanut vielä edes neulomaan.

Ei kommentteja: