keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kierrätyskeskus

Välivuotta viettäessäni olen nyt alkuvuoden aikana käynyt useaan otteeseen kierrätyskeskuksessa.

Nyt on ollut aikaa sellaiseen ja minusta on ollut järjetöntä laittaa satoja euroja N:n vaatteisiin, joita hän sitten pitää vain hyvin lyhyen aikaa.
Ennen kuin N tuli maailmaani olin ostanut Eurokankaasta erilaisia trikoita ja collegekankaita tarkoituksena tehdä niistä yksinkertaisia vaatteita sitä mukaa kun N niitä tarvitsee. Vielä minun ei ole tarvinnut niihin kankaisiin koskea, sillä Kierrätyskeskuksessa oli juuri sopiva tapahtuma keväällä.

Nihtisillan kierrätyskeskuksessa järjestettiin viikon mittainen vaatepenkojaiset josta sai 2 eurolla jätesäkillisen vaatteita. Viikon loputtua loput jäljelle jääneet vaatteet sai ilmaiseksi. Voin sanoa että nyt asunto pursuaa alle metriselle tarkoitettuja vaatteita ja jonkin verran myös aikuistenkin vaatteita odottamassa muodonmuutosta.

Vielä myöhemmin keväällä Kaapelitehtaalla järjestettiin Kierrätystehdas, jonka yhteydessä oli ilmaistori. Vein sinne joitakin omia vaatteita eteenpäin annettavaksi ja löysin mukavasti lasten vaatteita tilalle. 

Sen jälkeen on tullut vierailtua Kierrätyskeskuksessa enemmänkin. Valmiiden vaatteiden ja muiden tavaroiden lisäksi tarjolla on myös materiaalia. Esimerkiksi vanhoista vaatteista, joita ei kehtaa laittaa myyntiin, on otettu napit myyntiin ja kankaistakin ne hyvässä kunnossa olevat kohdat. Myynnissä on myös erityisesti sisustusliikkeiden kankaiden näytetilkkuja.

Huonekaluosastolla on myynnissä huonekaluja laidasta laitaan. Esimerkiksi Lundia-tyylisiä ratkaisuja löytyy, joista voi ostaa juuri ne osat mitä tarvitsee.

Poljettava ompelukone
Viime käynnillä jäin hetkeksi ihastelemaan vanhaa ompelukonetta, rukkeja ja nypläysalustaa.

Pitsinnypläys alusta, vain rulla puuttuu
Tämän kaiken lisäksi on vielä ilmaistori, jonne voi käydä viemässä tavaraa ja noutamassa mieleisensä. Sieltä löytyy paljon kirjoja, leluja ja vaatteita. 

parit rukit
N onkin tällä hetkellä kierrätyslapsi oikein kunnolla. Ostettuja vaatteita taitaa löytyä alle 10 kappaletta ja osa leluistakin ovat Kierrätyskeskuksesta löydettyjä.

Ei kommentteja: