perjantai 18. joulukuuta 2015

Vauvan kengät talven kestäviksi

Aiemmin tänä vuonna tein N:lle kengät joita käyttää kunnes hän oppii kunnolla kävelemään ja alkaa toden teolla kuluttamaan kengänpohjia.
Pääkaupunkiseudulla loppuvuosi on ollut niin lämmin että kengät ovat riittäneet pitämään jalat lämpiminä, kunhan vain laittoi villasukat jalkaan.
Nyt meillä on edessä reissu pohjoiseen ja vaikka siellä olisikin lauhaa ei siellä pärjää ilman lisälämmikettä.

Aivan ensimmäiseksi lisäsin kenkiin pohjalliset. Olin aikoinani ostanut Tiimarin konkurssipesästä paksua askarteluhuopaa. Leikkasin siitä kengänpohjan muotoisen palasen ja asettelin sen paikoilleen.

Äitini oli jossain välissä tuonut minulle turkisneulosta että voisin tehdä siitä N:lle vaikka lämmikettä tai mitä ikinä vain mieleeni tulee. Kengän kaavoja hyväksi käyttäen ompelin niistä sisustan kenkiin siten että karvat tulevat jalkaa vasten. Karvansuunta aiheutti päänvaivaa. Karvat ylös vaiko alas? Päädyin laittamaan Karvansuunnan alaspäin. Kengän jalkaan laitto on näin helpompaa ja toivon mukaan se ei lähde pois jalasta niin helposti vastakarvaan. Mikäänhän ei ole N:n mielestä ikävämpää kuin sukat ja kengät jalassa.

Pidensin kaavoja varresta sen verran että sain karvasisuksesta koristereunan kengänsuuhun. Tämä helpottaa sisuksen pysymistä paikoillaan kenkää laitettaessa jalkaan.

Ei kommentteja: