lauantai 2. helmikuuta 2008

Lausahduksia 2

Tänään Prismaan kävellessäni tuli mieleeni lausahdus monen vuoden takaa. Olen kuullut sen usein ja joka kerta se on saanut minut punastumaan. Mutta tänään lausahdus aukeni itselleni uudella tavalla.

"Muut tekevät mitä osaavat, mutta Tiina tekee mitä haluaa."

Sen tiedän että omaan melkoisesti tieto-taitoa eri aloilta, niin käsitöissä kuin muissakin hommissa. Pystyn soveltamaan toisella alueelta opittua johonkin aivan muuhun alueeseen.
Mutta se mitä tajusin tänään on että todella monella ihmisellä on tapana valittaa etteivät osaa jotain asiaa vaikkeivat ole edes yrittäneet. Itselläni on halu ensiksi kokeilla ja sitten pyytää apua, jos homma ei mennytkään niin kuin olin odottanut. Toisaalta minun tapauksessani on usein taustalla melkoista teorianlukemista ennenkuin käytäntöön asti päästään, joten jonkinlaista tulosta voi odottaakin.

Mistä tuli hämärästi mieleen joku koko perheen komedia, jossa pääosan esittäjä (tyyliin Arska tai muu vastaava) kysyy pieneltä muksulta "Osaatko varmasti tämän asian?". Tähän muksu vastaa vain "En tiedä, kun en ole koskaan ennen kokeillut."
Sama pätee minuunkin, en tiedä jos en jotain osaa ennen kuin olen sitä kokeillut.

Ei kommentteja: