maanantai 28. huhtikuuta 2008

Kahvin parantava voima

Tuskaista oli aamulla herätä. Mihinkään ei sattunut, mutta olo oli sellainen että jos en mitään tee asian eteen saan päivän mittaan kärsiä päänsärystä. Illalla jo tuntui siltä että päänsärky on tulossa, joten otin pienen punaisen pillerin helpottamaan nukkumista. Sainkin nukuttua, mutta ei se olotila ollut mihinkään hävinnyt.
Sängystä raahauduttuani matelin kohti jääkaappia ja nautin Batteryn katsoessani mieheni aamujumppaa Wii Fitin parissa. Aktivoiduin juomasta sen verran että kykenin tekemään oman venyttelyosuuden Wii Fitillä ja pukeutumaan töihin lähtöä varten.
Inhoan täysillä tuota zombie-olotilaa ja sitä että kohta alkaa päänsärky täysillä, jos liikahdankaan väärin.
Kampin päässä päädyin Robert's Coffeeseen ostamaan cappucinon. Voi sitä autuutta. 10 minuutissa päänsäryn alku oli vain muisto ja lihaksetkin tuntuvat rennommilta. Ainut huono puoli on vain tämä älytön väsymys, joka seuraa aina kahvinjuontiani. Koko päivän olen vain haukotellut ja ollut valmis menemään torkuille jonnekin. Toisaalta mieluummin kärsin tästä väsymyksestä kuin jumiutuneista lihaksista sekä päänsärystä.
 
Ennen kuin teet päätelmän riippuvuudestani kahviin, saanen sanoa että juon kahvia korkeintaan kerran viikossa ja teetä en juo laisinkaan. Lisäksi kofeiinia sisältäviä juomia tulee nautittua maksimissaan kaksi-kolme kertaa viikossa (Riippuen aamuväsymyksestä ja siitä missä sattuu lounaan syömään). Eli en pidä itseäni riippuvaisena kahviin mitenkään päin.
 
Viimeisen vuoden ajan olen seurannut päänsärkyä ja sitä miten särkylääkkeet sekä kahvi vaikuttavat säryn karkoitukseen. Särkylääkkeet (Burana) työntävät säryn pumpulin sisälle, mutta kuitenkin jää tunne että särky on siellä jossain ja odottaa sopivaa hetkeä ilmaantumiseen. Lisäksi lihaksissa tuntuu erittäin vahvasti jumiutunut olo.
Kahvin nautittuani puolen tunnin sisällä särky on hävinnyt tyystin ja lihakset ovat huomattavasti rennommat. Toki ne ovat edelleenkin jumissa, mutta niitä kestää sentään venytellä ja hieroa auki.
Olenkin siis melkein täysin hylännyt särkylääkkeet ja siirtynyt kahviin. Olkoonkin kahvi millaista lumelääkettä tahansa, niin se tuntuu kyllä vaikuttavan huomattavasti paremmin kuin oikeat särkylääkkeet.
 
Ehkä todellankin oudointa suhteessani kahviin on tuo väsymys. Se on varmaan suurin syy miksi välttelen kahvia. Jostain kumman syystä kahvinjuonnin jälkeen minua alkaa väsyttämään melko paljon. Ehkä kuulun kofeiiniyliherkkiin ihmisiin ja se vain sattuu vaikuttavan keskusjärjestelmässäni hieman eri tavalla kuin normaalisti. No, hyvänä puolena voin nauttia kahvia milloin tahansa... kunhan en lähde ajamaan autoa sen jälkeen.

Ei kommentteja: