perjantai 25. heinäkuuta 2008

Kiinalaiset solmut

Vaikka olenkin lomalla kaukana kotomaalta, en näköjään malta kirjoittaa tänne uusinta kiinnostuksen kohdettani.

Muutama vuosi sitten ystävä toi tuliaisiksi pienen kiinalaisen koristeen, jossa oli erittäin monimutkaisia solmukuvioita. Kyseiset solmut ovat todella upeita ja yhdisteltynä niistä saa muodostettua vaikka kolmiulotteisen linnun.

Viime viikolla Manilan ostareita kierrellessäni eksyin yhteen kirjakauppaan ja silmäni tarttuivat kiinni Lydia Chenin kirjaan The Complete Book of Chinese Knotting: A Compendium of Techniques and Variations (Hinta oli varmaan n. 10 €). Ostin myös nyöriäkin ja kokeilinkin muutamaa solmua, mutta kyseiset solmut olivat oikeastaan liian vaikeita tehtäväksi ilman neuloja. Yksinkertaisimmat mallit onnistuivat kyllä hotellihuoneessa hyvin ja näyttivät mukavilta hotellihuoneessa ahertaessani. Täytyy sitten kotona perehtyä kunnolla kiinalaisen solmuilun sivuihin ja hankkia parempaa nyöriä Shanghaista (Jos saan vain poikien pään käännytettyä menemään johonkin lankaliikkeeseen) ja touhuilla sitten kotona noita vaikeampia solmuja.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Vastaan nyt tänne noista silkkikankaista. Ne maksoivat muistaakseni 65 rmb/metri.

Poikkesin itsekin Shanghaissa pari viikkoa sitten ja ostin sieltäkin silkkiä. Hinta oli 68 rmb metriltä. Ainoa paikka josta sai silkkiä ja joka oli auki vielä töiden jälkeen oli Shanghai Feng Xiang Clothing Gift Plazan toisessa kerroksessa. Osoite on 580 West Nanjing Road.

Paikalliset kuulemma ostavat silkkinsä Suzhoun tai Hangzhoun kaupungeista koska siellä on isot silkkitehtaat ja hinnat edullisempia.