tiistai 23. syyskuuta 2008

Kiinan maito-skandaali

Ensimäisten melamiini-ongelmaan liittyvien uutisten tullessa, sitä vain kohautti olkiaan. Eihän Kiinasta tuoda Suomeen maitojauhetta. Tosin siinä vaiheessa olin siinä uskossa että myrkky olisi joutunut jostain kumman syystä maitojauheeseen tehtaalla.
Toisaalta en voi ymmärtää ja toisaalta voin hyvinkin ymmärtää miksi joku maanviljelijä laittaisi maitoonsa melamiinia. Maailma on täynnä ahneita ja ymmärtämättömiä ihmisiä.
Ikävintä jutussa on se että kiinalaiset ovat tienneet ongelmasta jo pitkän aikaa. Ajatelkaa kaikkia niitä olympialaisissa kävijöitä, jotka ovat käyneet esimerkiksi Starbucksin kahviloissa juomassa maitokahvia tai syöneet kermaisia ruokia paikallisissa ravintoloissa, jäätelöä, makeisia... aivan kaikkea missä vain voi olla käytetty jotain maidon osaa. Toivottavasti heille ei ole tullut mitään ikäviä sivuvaikutuksia.
 
Itse taidan varmuuden vuoksi tarkistaa kaupassa ennen ostamista etten osta mitään kiinalaista syötävää, joka sisältää maitoa missään muodossa.
 
Jaahas... mitä ihmettä tehdä kolmelle pussille White rabbit-makeisia, jotka mitä luultavimmin sisältävät melamiinia. Eihän nuo karkit varmaankaan paljoa sitä sisällä, mutta kyllä sitä hieman epäilyttää syödä niitä. Paljonkohan tarvitaan melamiinia kehossa, jotta munuaiset vaurioituisivat?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Olen parin vuoden aikana käynyt viisi kertaa Kiinassa ja ostanut ja syönyt ilmeisesti kolme pussia näitä White Rabbit karkkeja.
Mitään oireita ei ole tullut, mutta mistä sen nyt sitten tietäisi ovatko munuaiset täysin kunnossa. Minulla on jopa sellainen käsitys, että aika monella munuaiset iän myötä huononevat selvästi, koska ihminen joka tapauksessa vuosien saatossa syö toisinaan huomaamatta pilaantunutta ruokaa. Pyrkimys välttää lisä- ja säilöntäaineita lisää todennäköisyyttä entisestään.