tiistai 18. marraskuuta 2008

Sauna

Kävin viime viikolla katsomassa elokuvan Sauna. En yleensä käy elokuvissa asti katsomassa suomalaisia elokuvia, mutta jos vain lajityyppi on hieman erikoisempi niin pitäähän sitä käydä vilkaisemassa. Ja kauhuahan ei suomalaisissa elokuvissa pahemmin ole ollut, enemmän ne ovat menneet halvan komiikan puolelle.
 
Mitäpä sanoa nyt tuosta elokuvasta... Muutama viikko sitten luin jostain lehdestä ohjaajan haastattelua aiheesta ja mieleeni jäi silloin vahvasti maininta että äänillä ei ole tarkoitus pelotella Saunassa. No, ilmeisestikin tieto asiasta ei ollut mennyt äänikäsittelijöille, sillä elokuva sisälsi melkoisesti kovaäänisiä, turhia jostain instrumentista tulevia ääniä jännittävissä tilanteissa. Kyseiset kohdat olisivat toimineet täydellisesti ilmankin noita ääniä tai sitten korkeintaan olisivat voineet sisältää säikähtävän henkilön kauhistuneen sisäänhengityksen, sekin olisi ollut riittävä.
 
Pidin todella paljon alun taustakerronnasta, mutta sen jälkeen pompattiinkin yht'äkkiä keskellä epämääräisiä tapahtumia joista ei oikein saanut otetta. Varmaan sen puoli tuntia olin aivan ulalla elokuvan tapahtumista, kunnes sitten sain kytkettyä asiat alussa kerrottuun taustatarinaan. Tarina alkoi vaikuttaa jo mielenkiintoiselta ja erittäin hyvältä, kunnes alkoi saunaan itseensä liittyvä osuus. Siinä vaiheessa alettiinkin upota vauhdilla suonsilmäkkeeseen ja loppu olikin sitten epämääräistä touhua, josta tuntui jotain puuttuvan eikä tarina saanut oikein minkäänlaista loppuhuipennusta. Se vain valui virran mukana jonnekin kauas pois.

Ei kommentteja: