maanantai 15. joulukuuta 2008

Tik Tak Tik-Tak-Tik-Tak

Olen aiemminkin kiroillut etelän immeisten ajotaitoa ja eilen sain taas kokea erään sellaisen henkilön ajotaidon yhdistettynä heikkohermoisuuteen.
 
Olin ajamassa Tampereelta Helsinkiin moottoritiellä ohituskaistalla, kun oikealla kaistalla oleva yritti änkeytyä vasemmalle kaistalle aivan nokan eteen. Kuski palasi kuitenkin omalle kaistalleen, joten pystyin jatkamaan autojen ohitusta rauhassa. Kuski vaihtoi jälkeeni kaistaa ohittaakseen hitaammat autot myöskin.
Ohitettuani autot laitoin vilkun päälle ilmoittaakseni siirtymisestäni oikealle kaistalle, niin eikös tämä yksi kuski ollut juuri samaisella hetkellä koukannut takaisin oikealle kaistalle (aivan ohitettavan auton nokan edestä) ja yritti ohittaa autoani oikealta puolen. Eipä siinä tilanteessa tullut oikein muuta mieleen kuin takaisin omalle kaistalle ja lisää kaasua pohjaan jotta pääsen siitä hullusta eroon.
Seuraavassa sopivassa tilanteessa sain siirryttyä takaisin oikealle kaistalle normaalinopeutta ajavien joukkoon, niin eikös tämä hullu tule hetken päästä ajamaan aivan eteeni ja lyö jarrut pohjaan. Ei muuta kuin äkkiä takaisin vasemmalle kaistalle (jossa onnekseni oli tilaa) estääkseni kolarin ja jälleen kaasua pohjaan löytääkseni uuden sopivan paikan ajaa autoa rauhassa.
Tuo hullu kuski ohitti autoni hieman myöhemmin ja näköjään oli saanut rauhoitettua itseään sen verran että jätti minut rauhaan.
 
Olen yrittänyt pohtia mikä ihme aiheutti hänellä tuommoisen käytöksen. Tiedän vain että seurattuani hänen myöhempää ajokäyttäytymistä huomasin yhden ikävän ajotavan hänellä. Yksi vilkunräpsäys per kaistanvaihto.
Tuota vilkkua ei näkynyt silloin kun hän yritti alkutilanteessa kärkkyä ohituskaistalle pääsyä, mutta ehkä hän kuuli sen vilkun Tik-äänen. Harva vain ei tunnu tietävän sitä että tik tai tak ei aina tarkoita sitä että se vilkku myös näkyy. Ja vaikka se olisi näkynytkin niin takana tuleva autoilija olisi aivan hyvin voinut juuri sillä hetkellä vilkaista taustapeiliin, jolloin se ainukainen vilkku olisi jäänyt täysin huomaamatta.
 
Tai ehkä häntä nyppi se että naiskuski+Ford Ka mainostarroineen on ylivertaisempi ajoyhdistelmä kuin mieskuski+Citroën C5 sähkönsinisellä värityksellä.
 
Sen kuitenkin tiedän että kyseiseen henkilöön en kyllä halua tutustua normaalissa elämässä. Ajotavoistaan päätellen hän on todella äkkipikainen ja sellaisen henkilön lähellä en todellakaan haluaisi olla saamassa nyrkistä naamaani tai huonolla tuurilla tutustuttaa hänet omaan nyrkkiini.
 
 
 
Hyvät ihmiset, käyttäkää niitä vilkkuja koko sen ajan kun olette siirtymässä toiselle kaistalle tai käännytte risteyksessä. Se säästää teidän sydäntänne ja monen muunkin.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tuossahan oli vielä sekin juttu, että kun tuon jarrujen polkaisun jälkeen menimme tuosta sitikasta (tööttäillen) ohi ja palasimme omalle kaistallemme, tuli tämä sitikka uudelleen ohi ja tällöin kastalle palatessaa piti vilkkua pidempään päällä. Sen ainokaisen kerran kun kaveru oikein sitä villkua käytti, niin hän selkeästikin kuvitteli liioittelevansa...