Meillä on alettu käyttämään ruoanlaitossa enemmän luomutuotteita, ei sen vuoksi että ovat luomua vaan sen vuoksi että esimerkiksi jauhot ja pastat pitävät sisällään enemmän kuitua kuin tavalliset jauhot tai pastat.
Tässä itselleni muistiin tänä aamuna kehittelemäni pikkuleipäresepti.
Hömppäkeksit (Jäähtyessään noista tulee melko keksimäisiä)
5 dl vehnäjauhoja (Saattaa mennä enemmänkin)
2 dl vehnälesettä
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
250 g margariinia
1 prk kermaviiliä
- Sekoita kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon.
- Lisää kermaviili ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Lopputuloksena tulee kaulittava taikina.
- Paistetaan uunissa 225 asteessa 7 minuuttia.
P.S. Olisiko jollakin saatavilla länsi-lappilaista ohjetta kampanisuihin? Netistä ei oikein löydy sopivan tuntuista reseptiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti