maanantai 26. tammikuuta 2009

Niveltulehdusko?

Voi että kun tuntuu ettei mitään pysty tekemään, kun tuo peukalo vaikuttaisi olevan niin keskellä kämmentä. Saisinkohan tällä viikolla aikaiseksi varata itselleni ajan lääkärille, joka voisi sanoa että syö buranaa niin paranee.
 
Tuo peukalo on ahdistanut minua jo 2 viikkoa. Sen ylin nivel (Ensimmäinen kynnen jälkeinen nivel) ei oikein toimi niin kuin haluaisin sen toimivan. Aamuisin nivel on tönkkösuora eikä suostu millään yliojentumaan, koukkuun se menee kyllä ongelmitta. Ajan myötä se vetreytyy ja jossain välissä on yliojennuksessa kaksi asentoa; joko tönkkösuora tai sitten täysin yliojentunut. Sormi siis naksahtaa yliojennukseen ja sattuu. Niin kauan kun teen peukalollani jotain ei ongelmia ole, mutta auta armias jos se jää hetkeksi lepoon niin sitten sitä taas riepottaa edes takaisin että toimisi edes joten kuten.
 
Sitä ei tajua miten tärkeä jokin tietty pienikin osa voi olla ennen kuin se on melkein käyttökelvoton. Minä avaan yleensä kaikki pullot ja tölkit vasemmalla kädellä, no enpä avaa enää kun tuo peukalo on näköjään siinä melkoisen oleellisessa osassa. Kirjan sivujen kääntelykään ei oikein onnistu ilman tuon peukalon apua. Herätyskellon sammuttaminenkin on ajoittain melko haastavaa, kun nappia painaessa se onkin peukalo joka antaa periksi kumiselle napille.
Puffet-pöytäkin tuntuu erittäin hankalalta suoritukselta, kun pitäisi pitää lautasta kädessä siten että käytä peukaloa apuna. Mutta on yksi asia missä en harmia juurikaan huomaa, nimittäin neuloessa. Tosin siinä peukalo onkin minulla koko ajan pienessä liikkeessä. Niin ja tietokonettakaan käyttäessä ei ole ollut mitään ongelmia.
 
Viikon ajan olen omatoimisesti syönyt särkylääkkeitä, mutta eipä niistä tunnu olevan apua muuhun kuin kivun liennytykseen. Tulehdus itsessään tuntuu vain elävän paksummin ja keksivän joka päivä jotain uutta.
 
 

Ei kommentteja: