tiistai 12. tammikuuta 2010

Projekti metrilaku osa 7

Ja juttu jatkuu. Joulukuussahan minulta irtosi uudestaan se kulmahampaasta kiinnike. Joulun jälkeen toiselta puolen lähti myöskin kulmahampaasta kiinnike ja vielä lisäksi yksi kuminauha katkesi. Loppuvuoden sitten yritin pärjätä vajavaisella oikomisvälineistöllä.

Onneksi uusi oikoja-aika oli heti vuoden alussa. Irronneet kiinnikkeiden tilalle tuli uudet ja kaikki raudatkin vaihdettiin taas uusiin. Entisten rautojen lisäksi sain kunnon joululahjan. Hampaiden sisäpuolelle, siis kielen puolelle, tuli suun muotoa myötäilevä kaari, joka on erittäin tuskallista pitää ajoittain. Ensimmäisen viikon ajan jouduin käyttämään melkoisesti vahaa ettei kieli olisi kovin verta valunut. Syöminen muuttui tuon myötä entistä haastavammaksi, sillä kaikki vähänkin pitkulainen jäi kiinni molemmin puolin hampaita.

Mainitsin edellisessa aiheeseen liittyvässä kirjoituksessani ylähampaisiin tulevasta levystä. Sainhan minä senkin nyt. Se oli söpön pinkki. Olisikohan sitä ollut saatavilla sinisenä tai vihreänä? Levy on täysin ylähampaitteni ja kitalaen muotoinen. Se estää minua puremasta hampaitani lukkoon, tosin samalla myös puheeni on melkoista mömmöä. Pääasiassa pidänkin sitä vain kotona ollessani tai kuntoillessani. Töihin en ole viitsinyt sitä laittaa, sillä puheeni on jo kielen vieressä olevan kaaren myötä vaikeutunut ja ylälevy vaikeuttaa ääntämistä vielä ennestään. Olenkin viime aikoina ollut tavallista harvasanaisempi (ainakin omasta mielestäni) ja samalla myös tuittuilevampi, jos joku ei ole saanut puheestani selvää.

Lasken jo kovasti päiviä seuraavaan oikojakäyntiin. Ei tätä varustusta kyllä kauaa jaksa kestää.

Ei kommentteja: