maanantai 3. toukokuuta 2010

Ohjelmia DSiWaresta

Surkeuden surkeus tapahtui kun huhtikuun alussa sain tietooni että pari päivää aiemmin oli loppunut Nintendon tarjous ilmaisista DSiWare-pisteistä. Ei se mitään. Maaliskuussa minulle tuntui sattuvan vähän vaikka mitä ikävää, joten ilman pisteitä jääminen oli kuin piste iin päälle.

Näistä kolmesta ohjelmasta tosin olin valmis maksamaankin, joten ilmaisten pisteiden saamatta jääminen ei pahemmin harmittanut.

Olen pitkään kaivannut muistikirjaa. Paperiversio löytyy kyllä, mutta siihen ei raaski millään kirjoittaa, sillä sitten on yksi sivu vähemmän käytettävänä ja lisäksi kynät ovat aina hukassa. Myöskin viimeisimmät käyttämäni puhelinmallit ovat olleet sellaisia ettei niistä löydy minkäänlaista muistikirjan tapaista, enkä edes pidä "romaanin" kirjoittamisesta numeronäppiksellä.
4 vuotta olen haikaillut josko joku päättäisi tehdä DS:lle muistikirjan. Ja vihdoin ja viimein sellainen löytyi DSiWaresta. myNotebook on juuri sitä mitä olen kaivannut. Sillä saa kirjoitettua nopeasti listoja ja pieniä muistiinpanoja ja piirrettyä luonnoksia. Kirjoittaminen tapahtuu vapaalla kädellä, joten teksti ei välttämättä ole selvää, mikä taas riippuu kirjoittajan käsialasta.
Olen keksinyt yhden aivan loistavan käyttötavan. Aina kun joudun julkisella lähtemään jonnekin tuntemattomaan paikkaan, piirrän muistikirjaan kulkuvälineen vaihtopisteet ja kohdealueen kartan. Tuon lisäksi se toimii minulla myös ostoslistana, tehtävälistana, lampukantalistana ja bussiluettelona.
Muistikirja-ohjelma on myynnissä kolmena eri väriversiona, jotka ovat vihreä, punainen ja sininen. 200 pisteen (2 euroa) hintaiseksi ohjelmaksi tämä on aivan loisto-ostos.

Toinen ostokseni oli Animal Crossing Clock. Nimensä mukaisesti kyseessä on Animal Crossing-aiheinen kello herätystoimintoineen. Herätystoiminto on lupaava. Ohjelma pystyy aktivoimaan itsenä ja herätyksen vaikka konsolin kansi olisi kiinni ja ääni laitettu pois päältä. Ainoat vaatimukset ovat virran riittävyys (ja sehän riittää pitkään kun kansi on kiinni) sekä ohjelma pitää olla käynnissä eli mitään muuta ei konsolilla pysty tekemään, jos herätyksen haluaa toimivan. En ole tosin vielä kokeillut josko heräisin tuon herätysääneen ihan oikeasti, mutta ainakin mahdollisuudet ovat paremmat kuin puhelinten herätysääniin reagoimiseen ja ainahan voin säveltää siihen uuden musiikin, jos peruskappaleet eivät oikein tunnu herättävän. Tämäkin ohjelma maksaa 200 pistettä ja siitä on saatavilla myös Mario-versio.

Kolmas ostokseni oli Animal Crossing Calculator eli Animal Crossing-aiheinen laskukone. Se toimii ihan normaalin peruslaskurin tapaan ja sen lisäksi siinä on myös muunnoslaskuri pituuden, painon jne. mukaan. Yhtenä hämäryytenä on mahdollisuus tehdä vertailua esimerkiksi minkä ikäinen pieni koira olisi ihmisen ikäluokassa. Tämäkin ohjelma maksaa 200 pistettä ja sisarohjelmansa kaltaisesti on myös saatavilla Mario-versiona.

Ei kommentteja: