keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Vuokaleipä

Vihdoin ja viimein olen löytänyt ja päässyt kokeilemaankin viljatonta leipää, joka on ulkomuodoltaan ja koostumukseltaan täysin leivän oloinen.
Kiitos kuuluu jälleen kerran Joyful Abode-blogille, mistä olen ennenkin kokeillut erilaisia reseptejä. Tämä resepti on alunperin ollut postauksessa Grain-Free Basic Bread (Coconut Flour Flax Bread).

Reseptissä käytetään paljon munia, jolloin saadaan kuohkeampi olemus leivälle. Käytetyt jauhot ja siemenet voivat olla oikeastaan mitä tahansa. Omaan makuuni reseptissä käytetyt kookosjauhot yhdistettynä vielä kookosöljyyn toivat liikaa kookoksen makua leipään. Mantelijauholla tai saksanpähkinäjauholla maku on varmasti huomattavasti miedompi vaikka käyttäisikin kookosöljyä.
Kokeilussani tuli pieni ajatuskatkos kesken ruoanlaiton ja ruokasoodan sijaan laitoinkin leivinjauhetta, mutta en ainakaan minä huomannut mitään ikävää vaikutusta leivän lopputulokseen.



Vuokaleipä

2,5 dl kookosjauhoja (tai muita jauhoja)
2,5 dl murskattuja siemeniä (käytin omassani pellavan ja auringonkukan siemeniä)
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
10 kananmunaa
1,25 dl kookosöljyä
0,75 dl jogurttia
1 rkl omenaviinietikkaa

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja nestemäiset keskenään. Lopuksi kuivat ainekset lisätään nestemäisiin pienissä erissä.
Paistetaan vuoassa 175 asteen lämpötilassa noin 50 minuutin ajan.

Ravintoarvot kokonaiselle leivälle ovat:
Energiaa           3320,7 kcal
Hiilihydraatteja 12,9 g
Proteiinia         111,4 g
Rasvaa             305,5 g

Riippuen vuoan koosta siitä tulee ehkä noin 20 viipaletta, jolloin ravintoarvot yhdelle viipaleelle olisivat:
Energiaa          166 kcal
Hiilihydraatteja 0,6 g
Proteiinia         5,6 g
Rasvaa            15,3 g

Ei kommentteja: