Luin tänään lupaavan uutisen Iltalehden verkkosivuilta. "Kasvista saatava makeutusaine markkinoille Suomessakin" eli artikkelin pätkä puhuu Steviasta.
En ole itse vielä ainetta kokeillut, mutta netissä ainetta käyttäneet ovat sitä hehkuttaneet kunnolla.
Itseäni on hidastaneet oikeastaan kaikki ennakkoluulot makeutusaineita kohtaan, sillä mikään niistä ei maistu sokerille vaan kaikki ovat maistuneet enempi vähempi metallille.
Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä oikeasti maistuu Stevia. Pääsisinkö lopullisesti eroon sokerijuomista?
En ole itse vielä ainetta kokeillut, mutta netissä ainetta käyttäneet ovat sitä hehkuttaneet kunnolla.
Itseäni on hidastaneet oikeastaan kaikki ennakkoluulot makeutusaineita kohtaan, sillä mikään niistä ei maistu sokerille vaan kaikki ovat maistuneet enempi vähempi metallille.
Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä oikeasti maistuu Stevia. Pääsisinkö lopullisesti eroon sokerijuomista?
2 kommenttia:
Olen käyttänyt Steviaa noin vuoden ajan, ja mielestäni se ei sokeria täysin korvaa, mutta esim. happamiin ruokiin kuten jogurtin ja rahkan makeuttamiseen sopii hyvin. Maku on mielestäni hieman salmiakkimainen.
Salmiakki kuulostaa paljon paremmalta kuin metalli. :)
Eli Stevian kanssa kannattaa pitää yllä samanlaista varovaisuuttakin kuin intiaanisokerin kanssa. Ennen kuin lykkää sitä kahviinsa, niin miettii mielessään millaisen makumaailman aikaan saa.
Lähetä kommentti