lauantai 24. marraskuuta 2012

Tyynyliinoja

Minulla oli tässä joku aika sitten vieraita kylässä. Oikein mukavia ja avuliaita. Lähtiessään pesivät vielä käyttämänsä lakanansakin. Laiska kun olen ollut, niin en kuitenkaan saanut viikattua lakanoita kaappiin vaan ne lojuivat puhtaina tuolin selkämyksellä.
Hämmästykseni oli suuri kun aloin menneellä viikolla sitten viikkaamaan lakanoita. Keskellä yhtä lakanaa oli ammottava reikä. Lakana on sen 10 vuotta vanha joten ei ihmettä aika on syönyt kohtaa, joka on ollut jatkuvasti ihmisen hiessä ja hangattavana öisin. Mutta enemmän minua hämmentää että vieraat päätyivät pesemään rikkinäisen lakanan, sen sijaan että olisivat maininneet asiasta minulle. Kyselin vierailta että olivatko he huomanneet lakanan menneen rikki. Myönsivät että se oli mennyt yhtenä yönä rikki ja noloina eivät olleet keksineet muuta keinoa päästä lakanasta eroon kuin työntää se pesuun.

Keskeltä lakana oli tosiaan aivan haperoa, mutta reunat olivat hyvässä kunnossa. Aikani mittailtua kangasta totesin että riittävän hyväkuntoista lakanaa on tarpeeksi tyynyliinoihin. Tänä aamuna leikkasin kankaan. Halusin päästä mahdollisimman helpolla, joten en jaksanut alkaa suoristamaan ajan aiheuttamia vääristymiä kankaan langansuunnissa. Kaukaa näyttävät hyviltä, mutta jos tyynyliinaa alkaa mittomaan ja tutkiskelemaan tarkemmin, niin huomaa montakin mittaheittoja.
Pääasia kuitenkin on se että tyynyille on nyt lisäsuojia ja vanha kangas tuli hyötykäyttöön.

Tyynyliinoja ikivanhasta lakanasta
 Saatuani ompelun loppuun päätin puhdistaa saumurini langanpätkistä ja nukasta. Käteeni osui kaiken moskan seasta jotain metallista. Meinasin viskata sen pois, mutta aloin tarkemmin tutkiskelemaan sitä. Se on jonkinlainen ruuvi. Ensin luulin että joku ruuvi oli mennyt poikki, kun siinä ei ole ruuveille ominaista tappea. Totesin että siinä on tapin sijaan reikä, johon menee juuri sopivasti saumurin oma työkalu. Nyt vain ihmetyttää että mistä kohtaa koneen sisuksista puuttuu ruuvi? Ja kuinka kauan se on puuttunut? Ainakaan ajoon se ei tuntunut vaikuttavan.

Minne kuuluu tämä pienen pieni ruuvi?
Nyt minun pitää alkaa etsimään saumurin ohjekirjaa ja toivoa että siellä on listattu missä kaikkialla tuollaisia ruuveja voisi olla.

Ei kommentteja: