perjantai 21. joulukuuta 2012

Projekti metrilaku 30

Oi tätä onnenpäivää. Enää kaksi kuukautta ja sitten saan raudat pois suustani. Olisin saanut jo ensi kuussa, mutta oikojakäyntiäni seuraavaan päivään ei saatu sovitettua hammashygienistille aikaa.
Jos ihanainen oikojani olisi saanut päättää yksinään asioista, niin raudat olisin saanut pois suustani varmaan vasta vuosien päästä. Silloin vasta hammasrivistöt olisivat olleet täydelliset. Minulle tosin jo nykyinen hammasrivistö on enemmän kuin täydellinen. Ymmärrän hyvin oikojaani. Taiteilijalle työ on aina keskeneräinen ja sitä voisi jatkuvasti parantaa vielä vähän lisää.

Ennen kuin kaikki on ohi, niin suuhuni tungettiin vielä lisää tavaraa. Nyt on ylähampaiden sisäpuolella myös toisellakin sivustalla tappi, joka vääntää hammasta suoraksi.

Ennen kuin koko projekti on ohi tulee minulla olemaan yhteensä neljä eri oikojaa. Ensi kerralla on viimeinen käyntikerta tälle oikojalle ja rautoja poistamassa sekä retentiolankaa laittamassa onkin sitten uusi oikoja.

Tänään tuli mieleeni että koska Kirralla olevat oikojat ovat yleensä erikoistumassa siellä, niin aina oikojan erikoistumisjakson lopuksi potilailta voisi kysyä mielipidettä oikojasta. Siitä miten hän käsittelee potilasta ja miten ammattitaitoiselta hänen toimintansa on vaikuttanut. Tällaisen pitkän projektin aikana kun ehtii tosiaankin tapaamaan useampia oikojia ja heitä tapaa vieläpä usein, niin heistä syntyy melko totuudenmukainen mielikuva.

Vasen puoli leuastani ei ole enää ollenkaan paisuksissa, mutta edelleenkin oikealla puolella tuntuu patti. En osaa ollenkaan sanoa onko se pienentynyt, sillä suhteessa vasempaan puoleen se on edelleenkin selkeästi suurempi.
Syksyllä ilmenneet sädemäiset tuntohäiriöt kylmää juodessa ovat hävinneet melkein kokonaan pois. Niitä tulee enää todella harvoin.

Meinasin uusia tässä ajokortin kun tammikuussa tulee muutoksia ajokorttilakiin ja tämän hetkinen ajokorttini on kokoluokkaa 2 x luottokortti. Mutta asiaa tarkemmin tutkittuani totesin ettei asialla ole mitään kiirettä ja päätin lykätä kortin uusimista siihen asti että saan raudat pois ja tuon oikean puoleisen leuan patin pois. Sitten yritän otattaa itsestäni mahdollisimman söpön kuvan ajokorttia varten.

Ei kommentteja: