maanantai 16. joulukuuta 2013

Raglanin suhdeluvut ylhäältä aloittaessa

Postauksessani Piiiiitkä neuletakki aloitin takin tekemisen ylhäältä päin. Työssäni käytin harteilla raglania. Koska en löytänyt mistään selkeää ohjetta raglanissa käytettäviin selän, etuosan ja hihojen mittasuhteille päädyin laskemaan ne itse niistä ohjeista missä oli silmukkamäärät mainittu.

Kirjoittaessani postausta olin onnistunut hukkaamaan luonnoskirjani, mutta eilisen siivousrupeaman yhteydessä satuin törmäämään siihen yhtä epämääräistä laatikkoa penkoessani.

Joten tässä on nyt sitten käyttämäni mittasuhteet. 

*Selän silmukkojen määrä:
1/3 kokonaissilmukkamäärästä

*Hihojen silmukkojen määrä:
6/7 selän silmukkamäärästä

*Etuosan silmukkojen määrä:
Kokonaissilmukkamäärä - selän silmukkamäärä - hihojen silmukkamäärä

Lopputuloksena etuosassa pitäisi olla enemmän silmukoita kuin selässä.

Neulominen sujuu sitten samaan tapaan kuin alhaalta ylöspäin raglania tehdessä. Yllä lasketut osiot erotellaan silmukkamerkeillä ja sitten vain lisätään silmukoita jokaisen merkin molemmin puolin eli 8 silmukkaa joka kerros.
Tätä jatketaan siihen asti kunnes olkapäät mahtuvat neuleen sisälle. Sitten hihat erotetaan muusta neuloksesta omille puikoille. Alkuperäisille puikoille jää siis pelkästään selkä ja etuosa, joiden neulomista jatketaan pyörönä.
Kun selkä ja etuosa on neulottu (Ainakin muutaman kerroksen verran), poimitaan hihoja varten kainalosta pari silmukkaa. Muutoin on mahdollista että kainaloon jää pieni ilmastointiaukko. Sitten vain neulotaan hihat käyttäen kavennuksia hyväksi haluamaansa muotoon.

Olisi mukava tietää millä tavalla muut ovat päätyneet käyttämiinsä lukuihin neuloessaan raglania ylhäältä alaspäin. Vinkkejä otetaan vastaan.

Ei kommentteja: