keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Pinnasängyn reunasuojukset

Vielä N:n nukkuessa rottinkisängyssään oli suunnitelmissani tehdä seuraavaan sänkykokoon eli pinnasänkyyn reunapehmusteet. Yllätys ei varmaan ole suuri että N ehti nukkua jo pari kuukautta pinnasängyssään ennen kuin sain reunasuojat valmiiksi.

Tässä ne kuitenkin ovat.
Reunapehmuste sängyssä
Ostin keväällä Marimekon ystävämyynnistä Jakari-kangasta. Leikkasin kankaan hahmot yksittäisiksi palasiksi. Yritin löytää jokaisen kuvan väliin kultaisen keskitien, mutta hahmot on sijoitettu siten että moni jäi hieman liian lähelle reunojaan. Minun olisi pitänyt ostaa kangasta toiset puoli metriä lisää saadakseni kaikista hahmoista kunnon palaset reiluilla reunoilla.

Kierrätyskeskuksen vaatepenkojaisista oli matkaani tarttunut pussilakana, jonka purin ja leikkasin sopiviksi paloiksi. Jakari-hahmojen puolella on pussilakanan raitapuoli ja ns. nurjalla puolella taas samaisen pussilakanan kukkapuoli.
Reunasuojukseen käytetty pehmuste on niin ikään myös Kierrätyskeskuksen vaatepenkojaisista. Se on peräisin täkistä sisuksista.

Reunapehmusteen rakenne
Se miten tämä reunapehmuste poikkeaa normaalista reunapehmusteesta on patjan alitse menevä osa. Se estää ettei vuoteessa nukkuva lapsi työn käsiään tai jalkojaan pinnojen välistä. Idean tähän sain aikoinani perhekahvilasta, jossa eräs äiti tuskaili sitä miten lapsen jalat ja kädet jäivät aina jumiin pinnojen väliin.
N työntää kyllä raajansa pinnojen välistä, mutta hän saa ne myös pois sieltä melko helpostikin. Sinällään tällainen viritys ei ole meille niin tarpeellinen. Tulipahan nyt kuitenkin kokeiltua.

Ei kommentteja: