tiistai 22. maaliskuuta 2016

Bonne -mehut ja soseet

Satuin vahingossa osallistumaan Too big to be me-blogin arvontaan joulun alla ja ilokseni sitten voitinkin sieltä läjän Bonnen mehuja ja soseita. Minun tuurillani tosin olin juuri paketin toimitusaikoihin pohjoisessa lomalla, mutta sain kuitenkin kuljetusfirman kanssa sovittua että he toimittavat paketin sitten kun olen palannut takaisin kotiin.

Koko joukko mehuja ja soseita

Bonnen soseita meillä on syöty siitä asti kun N aloitteli kiinteitä syömään. Soseissa kun ei ole tippaakaan sokeria, niin ne soveltuvat sellaisenaan pienelle muksulle makuja ja makeutta tuomaan. Ja itsekin nautin niitä soseita joko mehukeiton raaka-aineena tai sitten turkkilaisen jogurtin ja kerman yhdistelmänä. Vauvoille tarkoitettuja hedelmäsoseita en juurikaan ole ostellut, sillä esimerkiksi Piltillä on joihinkin hedelmäsosepurkkeihin lisätty jostain kumman syystä sokeria vaikka purkissa käytetyt hedelmät ovat olleet luonnostaan hyvin makeita.

Bonnen mehut olivatkin sitten uusi tuttavuus minulle. Finnairin kotimaan lennoilla (ainakin) tarjotaan Bonnen mustikkamehua. Se maistuu hyvälle ja on makeaa, mikä johtuu siihen lisätystä sokerista. Ja tämä oikeastaan onkin se ongelma. Osissa mehuista ei ole lisättyä sokeria, kun taas toisiin on lisätty sokeria. Jos haluaa välttää sokeria, joutuu aina purkin kyljestä lukemaan että oliko nyt tässä maussa sokeria vai ei. Muutoin makuelämyksenä mehut maistuvat hyvälle. Itse olin hyvin skeptinen kirsikkanektarin suhteen, mutta se olikin hyvin onnistunut mehu. Siitä ei tullut mieleen cocktail-kirsikat laisinkaan toisin kuin joistain muista maistamistani kirsikkamehuista. Appelsiinimehu oli itselleni hieman pettymys, mutta se johtuu siitä minkälaisesta mehusta pitää. Itselleni appelsiinimehun pitää olla hapahko, kun taas Bonnen appelsiinimehu on maultaan pehmeä.

Ei kommentteja: