maanantai 30. marraskuuta 2009

Projekti metrilaku osa 5

Tänään sain taas lisää kiinneitä suuhuni ja nyt kaikki alahampaat takimmaisia hampaita lukuunottamatta onkin kytketty rautoihin.
Etuhampaissa ollut rako on kaventunut huomattavasti ja sitä hävitetään edelleenkin ketjukuminauhan avulla.
Suun sisälle (kieleen päin) kääntyneet alahampaat saivat oman kunnon telaketjun ja sen avulla niitä aletaan suoristamaan pystyasentoon. Tämän lisäksi suht'koht normaalissa asennossa olevat alahampaat kytkettiin toisiinsa omalla raudalla. Eli aikamoisia virityksiä on suussa, joten ei ole ollenkaan ihme että huulet ja posket meinaavat koko ajan olla jumissa jonkun langan välissä.
Syöminenkin tulee olemaan muutaman päivän ajan hankalaa, sillä pari kiinnikettä estävät melkein totaalisesta hampaiden yhteen menemisen. Toivotaan että nuo alkavat nopeasti oikenemaan ettei tarvitse keittolinjalla pitkään mennä.
 
Sairaalasta lähdettyäni ei mennyt edes puolta tuntia kun silmät kostuivat kivusta. Koko suuta särki älyttömästi. Onnekseni minulla on nykyään laukussa aina mukanaa 600 mg Buranaa, joka tuo hätään helpotusta.
Ihan pelottaa millaisiksi yöt muuttuvat ja kauanko kestää ennen kuin suu turtuu tilanteeseen. Aiemmilla kerroilla tottuminen on tapahtunut viikossa, tosin viime kiristyksen jälkeen hampaita jomotti silloin tällöin kun innostuivat liikkumaan hieman enemmän.
 
Hampaiden liikkuminen on ollut kiitettävää. Jos liike jatkuu tällaisena niin alahampaat ovat keväällä jo sellaisessa asennossa että ehkä voisin saada ylähampaisiinkin raudat. Ja siitähän ei ole sitten enää pitkä matka leikkaukseen.

Ei kommentteja: