perjantai 30. lokakuuta 2015

Kirjamessut 2015

Tämän vuoden Kirjamessut ovat taas takana päin.

Odotan joka vuosi Kirjamessuja ja joka vuosi messuilla tulee vastaan jossain vaiheessa muistutus avioerosta ja siihen liittyvistä kirjamenetyksistä. Tämäkään vuosi ei tehnyt poikkeusta sen kohdalla.
Vastaani tuli useita kirja-/sarjakuvasarjoja joihin oli tehty uusia osia. Olin jo vähällä ostaa kirjan kun muistinkin että senkin sarjan exäni oli viennyt mennessään. Itseasiassa hän vei suurimman osan kirjoistamme. Hyvin monta sellaista sarjaa, jotka olin itse ostanut tai jotka ostettiin yhteisistä rahoista juuri minulle. Itselleni jäi ainoastaan yksi kirjasarja, jonka myös hän olisi halunnut ottaa mukaansa, mutta josta sitten suostui pitkin hampain luopumaan.

Tämä ainokainen kirjasarjani on Forgotten Realms, johon joka vuosi ostan uudet kirjat Kirjamessuilta. Viime vuonna oli tullut ainoastaan yksi uusi kirja, mutta tänä vuonna lompakkoa kuihdutti neljä uutta kirjaa. Harmi että näissä uusissa kirjoissa ei ole koko sarjan kaikkia kirjoja lueteltu. Tulevaisuudessa joudun pitämään tarkempaa kirjaa omistamistani kirjoista.


N sai myös osansa Kirjamessujen annista. Mauri Kunnaksen vauvakirjoja tuli ostettua läjä. Herra Hakkarainen menossa -kirja on perinteinen kuvakirja, jonka saa kiinnitettyä vaikka vaunuihin. Tosin sen renkaassa käytetty muovi on todella kovaa, joten sitä ei kovin isoon kaareen saa kiinni ja ne mihin sen sai kohtalaisesti kiinni sai N myös sen niistä irtikin hyvin nätisti. Jouduinkin muutaman kerran etsiskelemään herra Hakkaraista messujen lattioilta. Loput kirjat ova kuva-äänikirjoja. Yhdessä kirjassa kuuluu eläimien ääniä, toisessa ajoneuvojen, kolmannessa soittimia ja neljännessä tunteisiin liittyviä ääniä.

Valkoinen ristikko on äänen aktivointialue

Se mikä on kaikkein parasta näissä kuva-äänikirjoissa on "nappi", jolla saa äänen kuulumaan. Kaupoissa myytävät kuva-äänikirjat vaativat yllättävän voimakasta painallusta, jota ei alle 1-vuotias osaa vielä tehdä. Näissä Mauri Kunnaksen kirjoissa taas riittää kevyt kosketus äänen aikaan saamiseksi. N oppi hyvin nopeasti että jotain kuvassa pitää painaa, mutta ei vielä ole oikein keksinyt mikä on se oikea kohta. Mutta jos painaa kuvassa sata kertaa eri kohtia, niin eiköhän se oikeakin kohta jossain vaiheessa löydy.

Blogissani on menossa arvonta postauksessa Lippuarvonta kädentaitotapahtumaan ja muihin samaan aikaan Messukeskuksessa oleviin tapahtumiin. Se on auki 2.11.2015 asti, joten käykäähän osallistumassa.

Ei kommentteja: