tiistai 7. lokakuuta 2008

Double Crossing Diamonds Aran Pullover

Jestas, mikä nimi!
Sain kuin sainkin viimeinkin valmiiksi miehelleni neulomani puseron. Melkein koko kesän pidin taukoa, mutta pari-kolme viikkoa sitten sain tehtyä hihan loppuun ja langat viimeisteltyä.

Malli on kirjasta Men in Knits: Sweaters to Knit that He WILL Wear, joka pitää sisällään muuten ihan ok malleja, mutta jostain syystä kirjassa on kaikki neuleet pari kokoa liian isoja miesmalleihin nähden. Onnekseni olin valinnut malliin käytettäväksi sen verran ohutta lankaa että sitä ja alkuperäistä M-kokoon tarvittavaa silmukkamäärää käyttämällä sain tuollaisen kokoa M olevan ihoa kevyesti myötäilevän neulepuseron.

Se täytyy vielä sanoa tuosta kirjasta, että paperikantiset opukset eivät todellakaan sovi käsityökirjoiksi. Kaikki liimapinnat alkavat olla jo täysin irti, mutta onneksi sivuja on edes hieman ommeltu toisiinsa kiinni.

Neuleessä käytetty lanka on peräisin viime kevään Hulluilta Päiviltä ja nimeltään Sirdar Pure Cotton (4 ply). Lankaa meni reilut 500 grammaa ja puikot taisivat olla numeroa 3 (tai jotain sellaista).
Lähetä kommentti