lauantai 27. joulukuuta 2008

Alvarin aaltoja ja Pentikin lampaita

Miksi ihmeessä pelkästään pipareita tehdään muoteilla? Tavalliset pyöreät tai kantikkaat pikkuleivät ovat tylsän näköisiä, joten piristin leipomuksiani piparimuoteilla.


Meillä on alettu käyttämään ruoanlaitossa enemmän luomutuotteita, ei sen vuoksi että ovat luomua vaan sen vuoksi että esimerkiksi jauhot ja pastat pitävät sisällään enemmän kuitua kuin tavalliset jauhot tai pastat.

Tässä itselleni muistiin tänä aamuna kehittelemäni pikkuleipäresepti.

Hömppäkeksit (Jäähtyessään noista tulee melko keksimäisiä)

5 dl vehnäjauhoja (Saattaa mennä enemmänkin)
2 dl vehnälesettä
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
250 g margariinia
1 prk kermaviiliä
  1. Sekoita kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon.
  2. Lisää kermaviili ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Lopputuloksena tulee kaulittava taikina.
  3. Paistetaan uunissa 225 asteessa 7 minuuttia.
Lopputuloksena on ei liian makea, mutta erittäin täyttävä pikkuleipä nautittavaksi haudukkeen kera.

P.S. Olisiko jollakin saatavilla länsi-lappilaista ohjetta kampanisuihin? Netistä ei oikein löydy sopivan tuntuista reseptiä.
Lähetä kommentti