keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Star Trek

Uusin Star Trek-elokuva on nyt sitten nähty. Kovasti sitä on tunnuttu kehuttavan kaikkialla, mutta minuun tuo ei oikein tehnyt vaikutusta.
Erittäin iso plussa elokuvassa on se miten näyttelijäistä on saatu esikuviensa näköisiä, mutta vain nuorempana. Tosin minulle Kirk oli suuri pettymys, hän kun näytti olevan koko elokuvan ajan erittäin pahassa krapulassa vaikkei naukun naukkua näyttänyt ottaneen sen jälkeen kun kotoaan lähti.
 
Tarinan idea oli melkoisen keskiverto tai jopa sitäkin huonompi. Se oli kuin suoraan scifi-TV-sarjojen hämäristä jaksoista, joissa hypitään jostain kumman syystä rinnakkaistodellisuudessa kun kirjoittaja ei ole keksinyt mitään parempaa ideaa jaksolle krapuloissaan. Melkoisen surkealla tekosyylläkin Kirk yhytettiin USS Enterprisen kanssa.
 
Tämä on ensimmäinen näkemäni elokuva, jonka aikana minulle tuli ihan oikeasti fyysisesti huono olo. Se johtui ajoittaisesta kuvan tärinästä, joka vaikutti siltä kuin kuvaajalla olisi ollut kamera erittäin epävakaassa käsiohjauksessa (myös silloin kun ei ollut räjähdyksiä). Lisäksi kuvasta ei ajoittain saanut mitään selvää, silmissä vilisi vain epäselviä väriplänttejä. Luultavasti elokuva toimii paremmin television pienellä ruudulla, jolloin epätarkat kohdat eivät häiritse niin paljoa.
Lähetä kommentti