maanantai 15. helmikuuta 2010

Väliaika

... kahvia ja pullaa... tosin enhän minä syö enää viljaa. Mikä onkin tuonut minulle ennen näkemättömän ongelman. Ruokakaappini pursuavat raaka-aineita, joita en enää käytä. Sieltä löytyy pastaa, lasagnelevyä, cannelonerullia, couscousia, riisiä ja vehnäjauhoja sekä -leseitä. Luonne ei suostu viskaamaan niitä biojätteisiin, mutta viljasta tulee myös ikäviä sivuvaikutuksiakin nykyään, jos niitä erehdyn syömään.
Mitä ihmettä minä niille tekisin? Viime viikonloppuna ryhdistäydyin ja tein ihan perinteisen lasagnen. Mutta mutta, huomasin että makuaistini on muuttunut. Minun olisi pitänyt käyttää kilon verran enemmän mausteita, jotta olisin saanut vehnän mauttoman maun hävitettyä. En voi enää ymmärtää miten olen ollut täysin lääpälläni tuollaiseen mauttomaan ruokaan kuin lasagneen. Myös pullat maistuvat nykyään pahvilta, joihin on upotettu läjä sokeria ja lisäaineita.
Kauankohan joudun vielä kärvistelemään ennen kuin saan hakattua aivoihini että biojätteisiin tuollaiset mauttomuudet kuuluvat... tosin voisinhan minä leipoa ja tehdä ruokaa niistä vieraille, joiden mielestä viljamössöt maistuvat hyvälle. Pitääkin alkaa miettimään kenet kutsuisin kylään vai pitäisikö mennä jonnekin kylään ja tehdä pullaa viemisiksi...

En ole unohtanut käsitöitäkään vaikkakin blogini on viime aikoina pyörinyt enemmän suuni ympärillä. Tällä hetkellä ongelmanani on vain tietokoneen päivitysrumba ja en ole vieläkään saanut asennettua kuvienhallinta ja -käsittelyohjelmia. Taidan tarvita sillä saralla hieman ulkoista painostusta.

P.S. Viime kesäkuun ruokavaliomuutoksen jälkeen painoni on tippunut jo 8 kiloa ja tunnen olevani niin fyysisesti kuin henkisestikin huomattavasti paremmassa kunnossa.
Lähetä kommentti