keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Valmis karkkineule

Elämäni aikataulutus muuttui kertaheitolla ja vasta nyt olen löytänyt jonkinlaista järjestystä elämään. Toivottavasti tämä suunta jatkuu.

Niin se karkkineule... jouduin tammikuun alussa ottamaan yhteyttä Novitaan ja pyytämään heitä lähettämään kilpailutyöni mahdollisimman pian. Henkilön, jolle tämä työ oli lopullisesti tarkoitettu, joutui aikaistamaan aikatauluaan. Onnistuin saamaan paketin muutama päivä ennen työn luovutusta oikealle omistajalle. Olin siitä niin riemuissani.

Yritin saada selville sijoitustani kilpailussa, mutta ainoastaan kärkitöille oli laskettu tarkat sijoitukset. Oma sijoitukseni oli jossain välillä 11-50. Sinällään ihan hyvin kun kilpailussa oli yli 400 työtä.

Ihan tyhjin käsin ei minun kuitenkaan tarvinnut jäädä. Sain lohdutuspalkinnoksi ihan mukavan määrän tuotteita, joista osan olen jo pistänyt poskeen ja osan eteenpäin jakoon. Ei tullut mieleenikään ottaa niistä yhteiskuvaa ennen kuin tuotteita oli jo ehditty tuhota/jakaa. Palkintoon kuului: 3 Fazerin konvehtirasiaa (Pihlaja, MarianneMix ja Fazerin sininen), kerä pastellisävyistä Raita 7-veljestä, Novita pyöröpuikkosetti (puikkokoot 4,5,6) ja Novita tarvikesetti.

Konvehtirasiat hävisivät parempiin suihin jo ennen joulua. Pyöröpuikkosetin lahjoitin äidilleni, sillä itselläni on jo KnitPron setti. Ainoastaan lankakerä ja tarvikesetti on jäljellä. Tarvikesetti on jo käytössä ja hyväksi todettu. Lankakerä odottaa inspistä. Vielä en ole keksinyt mitä oikein haluaisin siitä tehdä, pastellisävyiset sukat kun eivät oikein innosta.

Ai niin, tässä on sitten se minun lopullinen kilpailutyöni, joka on päässyt jo kovaan käyttöön.

Fazerin parhain - Islanti makeinen
Työ on vauvan lämpömakuupussi. Kokoluokka on vastasyntynyt. Vuorena on Eurokankaasta löytynyt mintunvihreä trikoo, joka on täsmälleen samanvärinen kuin Islanti-makeinenkin. Lisäksi neuleen ja trikoovuoren välissä on lämpövanu pitämään kevättalven kylmyyden loitolla. Makuupussin kiinnitys on vetoketju.

 Alla on vielä kuva makuupussista niin edestä kuin takaakin.

vauvan lämpömakuupussi
  Tässä vielä tarkempia kuvia varsinaisesta kuviosta vielä siinä vaiheessa kun työ oli kesken.

Keskivartalon karhut

Hupun kuviointi
Makuupussin hupusta tuli aavistuksen verran liian lyhyt. Mutta minkäs teet kun mistään ei löytynyt mittoja vastasyntyneen pään koolle ja lähipiirissä ei valmistusvaiheessa ollut ketään niin pientä. Kokoa hupulla on kuitenkin sen verran että kyllä se nykyiselle omistajalle menee pari ensimmäistä elinkuukautta.
Pituutta makuupussilla on enemmän kuin tarpeeksi. Omistaja pitää jalkansa kippurassa, joten jalkapohjat ovat suunnilleen sinisen alaosan ylereunassa. Jos hän suoristaisi jalkansa, niin silloin jalat ehkä yltäisivät sinisen osan puoleen väliin.

Ihastuin tuohon Islanti-makeisen malliin sen verran paljon että taidan valmistaa ensi talveksi omistajalle samasta aiheesta haalarin ulkovaatteiden alle laitettavaksi ja ehkä myöhemmin vielä puseronkin.

Vaikka kilpailusta ei palkintopokaalia tullutkaan, niin olen kiitollinen kilpailusta. Ei minulle olisi tullut muutoin mieleenkään tämän makuupussin neulominen tai jos olisi tullut jotain mieleen, niin olisin varmaan ommellut makuupussin jostain toppakankaasta.
Lähetä kommentti