perjantai 20. elokuuta 2010

H&M Home

Töiden jälkeen sain päähäni mennä Aleksanterinkadulle kurkkaamaan miltä H&M Home-niminen liike näyttää ja pitää sisällään. Kovasti on Ikea-tyylistä menoa sielläkin. H&M on keskittynyt kodin tekstiileihin, joten huonekaluja on turha käydä sieltä ostamassa. Mielenkiintoiseksi liikkeen tekee se että se on melko pieni ja näytillä on suunnilleen yksi kappale kutakin tuotetta. Eli kaikki hypistelevät sitä ainoaa esillä olevaa kappaletta ja tekevät sen perusteella päätöksen ostoksistaan.
Liikkeen erikoisuus on se kuinka siellä hoidetaan ostaminen. Alla olevasta kuvasta näkee pyhässä yksinkertaisuudessaan koko homman jujun. Oikeassa laidassa näkyy metallilevy, jossa on ostoskärryn kuva. No, se on juuri sitä mitä esittääkin ostoskärry. Vasemmassa laidassa olevassa telineessä on taas tarjolla pieniä magneetteja, jotka esittävät liikkeessä olevia tuotteita.


Noita magneetteja on jokaisen esillä olevan tuotteen lähettyvillä ja myös koottuna yhteen paikkaan seinällä. Sieltä vain valitaan halutun tuotteen magneetti ja laitetaan ostoskärrylevylle.


Kun kaikki halutut tuotteet on kerätty ostoskärrylevylle, niin ei muuta kuin kassalle, jossa myyjä käy kipaisemassa varastosta levyllä esiintyvät tuotteet täysin avaamattomissa pakkauksissaan.
Näppärää, ei tarvita suuria asiakastiloja ja tuotteet pysyvät siisteinä ostohetkeen asti.

Ei kommentteja: