maanantai 16. elokuuta 2010

Virkkauspeukalo

Mikä vika tässä peukalossa on? Sehän näyttää ihan normaalilta, eikö?


Sen pitäisi näyttää tältä, kun henkilöllä on yliliikkuvat nivelet.


Joo, oikeassa kädessäni on peukalon jännetuppitulehdus ja syypää siihen on virkkaus. Kolme virkkuutyötä olen tehnyt parin vuoden sisällä ja jokaisen aikana on peukalo alkanut oirehtimaan. Tällä kertaa vain ei lepo ole auttanut tippaakaan ja jouduin käymään lääkärillä. Lääkärin mukaan peukalon liikkuvuus on normaali vaikkakaan ei taivu niin pitkälle kuin toinen peukalo (mikä taas on epänormaali taipuvuus). Hän määräsi kuitenkin lepoa peukalolle ja tulehduslääkekuurin. Lääkekuuri on nyt menossa ja kunhan saan viimeisimmän virkkaukseni valmiiksi tulee myös pitempi lepokin tarjolle.
Harmi vain että tuo peukalo estää oikeastaan kaikenlaisen näpertelyn. Siinä ei juurikaan ole pitoa tai puristusvoimaa. Monta kertaa se on pettänyt esimerkiksi poninhäntää kiinni laittaessa ja se kipu on valtava. Pullojen/purkkien avaamiset ovat arvuuttelua ja esimerkiksi ristipistotöiden tekemisestä ei tule mitään muuten kuin sinnikkyydellä.
Seuraavan kuukauden parin aikana tästä blogista tuskin kuuluu mitään uutisia käsityörintamalta ellen sitten innostu oikein kunnolla surauttelemaan ompelukoneella.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Jännetuppitulehdus sormessa sattuu ai ai....Itselläni on ollut vasemman käden keskimmäisessa sormessa sellainen jo kohta vuoden;olen saanut hoitoa ja tulehduslääkkeitäkin siihen,ja perhana tuli takaisin sen jälkeen kun oli jo paremman tuntuinen.Enkä edes ole varma mistä se on tullut,ellei sitten tavastani roikutella täysin pusseja sormien varassa....Paranemisiin!

Jael kirjoitti...

Siis täysejä pusseja....