maanantai 16. elokuuta 2010

Parvekkeen ehostus

Niin monen vuoden jälkeen olen vihdoin ja viimein löytänyt langanpään, jota lähdin tänä kesänä sitten seuraamaan. Tein parvekepenkillemme uuden vaihtopäällisen. Istuintyynyn alkuperäinen pinta oli väriltään valkoinen ja vaikka penkki onkin lasitetulla parvekkeella, likaantui se ikävästi tämän tästä. Päällistä tehdessä huomasi kyllä etten ole aikoihin ommellut. Sain aikasaksi kaikki perusvirheet mitkä oli vain mahdollista tehdä.
Ensimmäinen virhe tuli jo kangasta leikatessa. Unohdin katsoa että pohjalle tuleva pala olisi päälipuolen peilikuva, jolloin tyyny näyttäisi kuvioinnin puolesta symmetriseltä. Toinen virhe tuli myöskin leikatessa jättäessäni runsaat saumanvarat. Saumuria käyttäessä on aivan turha jättää niin runsaita saumanvaroja ellei halua harrastaa kankaan silppuamista. Kulmakohdista tuli ensimmäisellä ompelukerralla onnistuneet, mutta kun jouduin pienentämään päällistä istuvammaksi menivät kulmat piloille. Onneksi kaikki virheet ovat sellaisissa paikoissa etteivät ne näy ellei päälliseen koske.

Piristin muutenkin parveketta ostamalla Sokokselta pienen seinätaulun, Stockmannilta pari silkkikukkakasvia ja oranssit istuintyynyt (jotka toimivat myös selkänojina) ovat Kodin Ykkösestä.


Parvekkeen toinenkin reuna koki uudistuksia. Monen vuoden ajan olen yrittänyt saada kukkia kasvamaan parvekkeella ja olen upottanut niihin valtavasti rahaa. Ongelmana on että parvekkeemme on melkoinen pätsi kesäisin, jos emme pidä lasitusta auki ja talvella kylmä vaikka lasitus olisi kiinni. Lisäksi lomamatkojemme aikana ei ole ketään kastelemassa kukkia, joten eiväthän ne kestä.
Tänä kesänä päätin viskata kaikki, yhtä kasvia lukuunottamatta, kasvikokeiluni roskikseen ja hankkia tilalle silkkikukkia. En varsinaisesti ole silkkikukkien ystävä, mutta tällaisissa tapauksissa muoviset kasvit ovat varsin toimivia. En hankkinut mitään kukkivia yksilöitä, vaan pelkästään vihreitä kasveja, jotka eivät näytä niin kovin oudoilta talvipakkasillakaan. Kasveja keräsin Kodin Ykkösestä, Plantagenista ja Bauhausista. "Kukkapöytä" on peräisin Ikeasta.


Minulla on tekeillä ikkunakoriste tuohon kuvassa näkyvään ikkunaan. Eipähän tarvitse sen jälkeen katsella naapurin alusvaatteita kuivumassa ja heidän saunavilvoittelujaan. Näillä näkymin tällä viikolla saan sen ripustettua tuohon ikkunaan.

Ei kommentteja: