maanantai 4. elokuuta 2008

Antilooppi-ruokaresepti

Juu, tarkoituksenani ei ole alkaa tekemään tästä mitään ruokablogia, mutta kun en jaksa tällä hetkellä ottaa kynää käteen ja kirjoittaa reseptiä ruokaohjevihkooni.

Lauantaina ostin kaupasta antilooppia ja sunnuntaina sitten aloin etsimään sille sopivaa reseptiä. Ikäväkseni en löytänyt täydellistä reseptiä niin mistään vaikka kuinka etsin. Päädyin sitten tekemään enempi vähempi sovelletun ohjeen ja lopputulos sen verran hyvää että taidan kokeilla sitä ohjetta myöhemminkin ja sen soveltuvuutta muihinkin lihalajeihin.

Sitruunainen Antilooppi

Käytössäni oli valmiiksi pihvin kokoisiksi paloiksi leikattu liha.
Liha marinoidaan sitruunamehulla.
Nautittuaan annoksen sitruunamehua, ripottelin mieleni mukaan lihamöhkäleen molemmille puolille valkosipulijauhetta ja sitruunapippuria (Mikä muuten on mausteseos eikä pippurilajike, kuten luulin ostaessani sitä.).
Paistoin pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä molemmilta puolilta noin 3 minuuttia/puoli.

Lisänä tarjosin couscousia, johon oli kaadettu pannulle jääneet ylimääräiset öljyt makua tuomaan.

Odotin antiloopin olevan jostain syystä vahvaa tai sisältävän jonkin hassun sivumaun, kuten esimerkiksi kengurunlihassa on, mutta yllätyksekseni antilooppi olikin todella pehmeän makuista. Se oli itseasiassa maultaan pehmeämpää kuin mikään Suomessa yleisesti tarjolla oleva liha.
Lähetä kommentti