lauantai 22. marraskuuta 2008

Kämmekkäät - Kynsikkäät

En ole eläissäni käyttänyt tälläisistä sormikkaista sanaa kynsikäs. Minusta ne ovat kämmekkäitä, vaikka jokainen sormi onkin omassa pienessä kolossaan. Netissä pyöriessäni kynsikäs-sanaa on käytetty sormikkaista, joissa on sormenpäät auki ja kämmekäs-sanaa lapasista, joissa on sormiosio auki.

Ovat muuten ensimmäiset ikinä neulomani käsiensuojukset ja sen näkeekin kun tarkastelee sormien tyviä. Vasta toisessa hansikkaassa sain nostettua silmukat siten ettei tullut kovin mahdottomia reikiä.

Sormikasmalli on otettu Modan Koko perheen neuleet- lehdestä. Kyllä kävin taannoin Helsingin kädentaidot-messuilla ja tilasin sieltä Modan pariksi vuodeksi. Helsingissä oli tarjolla hieman erilaisempi setti kuin mitä Tampereen messuilla oli. Pakettiin kuului tosin tuo Koko perheen neuleet-lehti, 2 viimeisintä Modaa, Kotiliesi, Deko, harmaa huivi, Ristomatti Ratian suunnittelema olkakassi sekä 2 kerää Elegant-lankaa, joista nyt sitten tein nämä sormikkaat.
Lehtikuvio on taas peräisin kirjasta Neulojan käsikirja.


Pahoittelen kuvanlaatua. Mieheni lähti työmatkalle Kyprokselle aikomuksenaan myös käydä samalla sukeltamassa. Meidän perheessä ainoastaan minun kamerani omisti suojapuvun, joten se lähti myös lomailemaan Kyprokselle. Ja jostain syystä vanhaa kameraani ei tunnu löytyvän niin mistään, joten jouduin tähän hätään ottamaan kuvan videokamerallani... missä ei tietenkään ole edes salamavaloa tahi muita peruskameran kikka kolmosia. Kuvaa on muokattu melkoisen rankalla kädellä, jotta tuosta lehtikuviosta saisi edes vähän selvää.

Lankaa meni yhteensä 16 grammaa, joten saan noista parista kerästä vielä muutamat sormikkaat.

Muistiin vielä itselle, että vaikka tekeekin ohjeen mukaan, niin ei sitä nyt tyhmä saa olla. Vasen käsi eroaa hieman oikeasta kädestä, joten voisi hieman miettiä minne sen peukalon laittaa... ja muistaa myös myöhemmässä vaiheessa minne tuli sekin sitten työnnettyä. Jep, periaatteessa minulla on kaksi oikean käden sormikasta joissa on vain eri puolilla tuo lehtikuvio. Mutta ei sitä huomaa ellei oikein kunnolla ala tiiraamaan peukalokiilan sijaintia.
Lähetä kommentti