torstai 4. maaliskuuta 2010

Projekti metrilaku osa 9

Taas on kuukausi takana ja treffasin oikojani tällä viikolla.
Alahampaiden oikominen jatkuu samaan vanhaan malliin, tosin yhteen hampaaseen laitettiin kuminauhan tilalle kunnon rautalankakiinnitys ja poskihampaisiin laitettiin ylimääräiset pehmikekuminauhat suojalevyn poisjäämisen vuoksi.

Nyt tähän leikkiin ryhtyivät myös ylähampaat. Koko ylähammasrivistö sai kiinnikkeet ja raudat viimeisiä poskihampaita lukuunottamatta. Valitsin kuminauhojen väriksi hempeän violetin.

Tuntuu todella oudolta pitää suuta kiinni tai hymyillä. Ylähampaiden raudat työntävät huulta ylöspäin melko voimakkaasti ja se saa aikaiseksi ihan hämäriä ilmeitä kasvoille. Alahampaiden rautojen kanssa ei ollut tuollaista ongelmaa, sillä alahuulen ja hampaiden välissä on ollut runsaasti löysää lihaa. Ylähampaissa ei juurikaan ylimääräistä taas ole.

Alkupäivinä oli todella pahaa särkyä, mutta nyt se on alkanut jo helpottamaan. Toisaalta ylähampailla on helpompaa sillä alahampaat eivät paina niitä siihen malliin kuin mitä ylähampaat painoivat alahampaita hoidon alkuvaiheessa.
Toivottavasti pääsen taas viikonloppuna käsiksi normaaliin ruokaan. Keittoruoat eivät juurikaan täytä ja muut ruokalajit ovat liian kovia hampaille.

Tällä oikomisvauhdilla pääsen kesälomalla sukeltelemaan ihan oikeastikin enkä vain katsomaan veneestä toisten sukelluksia.
Lähetä kommentti