lauantai 21. toukokuuta 2011

Skonssit

Ennen karppausta skonssit kuuluivat viikonloppujen brunsseihini. Minun pitäisi varmaan kehitellä niistä karpimpi versio, jolloin voisin taas alkaa nauttimaan niistä.

Tässä kuitenkin perusresepti.

Skonssit (8 kappaletta)
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g pehmennyttä voita
1 1/4 dl maitoa
1 1/2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
maitoa voiteluun

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi seokseen kunnes jäljellä ei ole voiklimppiä. Lisää maito vähitellen ja vaivaa taikinaksi.
Kaulitse 1-2 cm paksuiseksi ympyräksi. Jaa ympyrä kahdeksaan sektoriin.
Voitele maidolla ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Skonssit syödään lämpiminä hillon ja kermavaahdon kera.
Lähetä kommentti