perjantai 15. tammikuuta 2016

Kiehuu ja kuohuu, mutta ei pala pohjaan

Joulun alla niin minä kuin moni muukin huomasi kaupan hyllyillä uuden Valio maidon nimeltä Kiehu. Ja tänä vuonna monet riisipuurot keitettiinkin Kiehu-maidolla mitä todennäköisimmin.
Ostimme useamman purkin maitoa ettei tarvitse kesken pyhien lähteä pojan puuromaitoja ostelemaan lisää.

Kiehu-maito toimi kuten lupasi, en saanut sitä poltettua pohjaan. Mutta heti kun silmä vältti, se yritti lähteä lipettiin kuohumalla oikein kunnolla kattilasta ulos.

Keittämiseen soveltuva maito (Lähde: Valio)

Maitopurkin punainen väri hämäsi minua. Se pitää sisällään vähemmän rasvaa kuin 'punaiset' maidot yleensä. Rasvaisuudessaan se onkin kevytmaidon ja täysmaidon välissä.
Maidosta on poistettu heraproteiini, joten proteiinin määrä on pienempi kuin normaaleissa maidoissa. Ovatkohan ne Valiolla laittaneet ylijäämäproteiinit Profeelin Voimamaitoon? Siinä kun on heraproteiinia enemmän kuin normaalisti.

Maidon maku ja väri ovat ok. En kyllä käyttäisi sitä tavallisena ruokajuomana, mutta kyllä se ruoanlaittoon sopii.
Ainut mitä jään miettimään on se että olenko valmis maksamaan siitä 60 senttiä enemmän kuin tavallisesta punaisesta maidosta, jota normaalisti käytän ruoanlaitossa. En tiedä, ehkä tulen ostamaan sitä satunnaisesti silloin kun en jaksa olla vahtimassa ettei se ruoka pala pohjaan. Tosin pitäähän minun edelleenkin vahtia sitä ettei se kiehu yli.

Ei kommentteja: