tiistai 9. helmikuuta 2016

Yoogaia - joogaa ja venyttelyä suomeksi internetissä

Näin uuden vuoden kunniaksi pääsin kokeilemaan Buzzadorin välityksellä Yoogaian nettipalvelua.

Tämä tuli sinällään hyvällä hetkellä, sillä aloitin myös taas tankotanssitreenitkin pitkäksi venyneen tauon jälkeen ja tällä kertaa tosimeiningillä.

Yoogaialla on tarjolla paljon erilaisia joogatunteja ja niiden lisäksi erilaisia pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulatunteja. Lyhyimmät tunnit ovat vain 15 minuutin mittaisia ja pisimmät 60 minuuttia. Ei pitäisi olla ainakaan ajasta kiinni etteikö ehtisi edes vähän liikuttaa vartaloaan.
Tunnit tulevat ensin tarjolle live-versioina ja ne siinä samalla taltioidaan myöhemmäksi käytettäväksi. Vaikkei sille tietylle tunnille ehkä päässytkään tai jos piti jostain tunnista todella paljon, pystyy sitä tahkoamaan jälkikäteen vielä moneen kertaan.
Jos käytössä on webbikamera, pitäisi livetunneilla olla mahdollisuus saada ihan kuvakontakti ohjaajaan. Itse en tätä kokeillut, mutta uskon sen tuovan mielekkyyttä treenaamiseen. Tosin varmaankin stressaisin siitä millaiset sotkut näkyvät videon välityksellä sinne ohjaajalle ja mahdotontakin se videokuvan käyttö tällä hetkellä olisikin N:n viedessä kameraa ties minne. Siinä olisikin ohjaajalla ihmettelemistä.

Tunnin valinta - Yoogaia
Tuntia valittaessa noissa jokaisen tunnin esittelyssä on selostettu tunnin tarkoitus, kuinka rankka se on, vaikeusaste ja siitä saatavat hyödyt. Vaikeusasteeseen ei oikein voi luottaa. Jos ei ole koskaan ennen harrastanut joogaa, niin jotkin liikkeet voivat olla hämäriä jo alhaisimmalla vaikeustasolla, varsinkin jos ohjaaja ei satu selostamaan koko aikaa tehtäviä liikkeitä ja on päätynyt käymään läpi vain tallennetta livetunnin sijaan.
Osa tunneista oli saksan ja englannin kielisiä. Käytettävästä kielestä oli maininta tuntikuvauksissa.

Selkeämpiä merkintöjä tarvittavista välineistä olisi ollut hyvä mainita ja ehkä jopa kuinka suuren tilan tunnin suorittaminen vaatii. Itseltäni jäi väliin tunnit, joissa olisi pitänyt käyttää seinää hyväksi. Ainoa sopivan tyhjä seinä kun olisi ollut käytävällä ja eteisessä, kumpikaan paikka ei innostanut treenaamiseen.

Ohjaaja näyttää videolla mallia - Yoogaia
Videoiden laatu oli ihan ok. Ei siinä itseään asentoon ängetessä juuri ehdi katsoa jokaista pikseliä ruudulta, joten hieman heikompi laatuinenkin video toimii. Ja harva muutenkaan varmaan treenaa nenä ruudussa kiinni.
Tunnin aikana ei ole mitään turhia taustamusiikkeja, joten jos ei halua treenata syvässä hiljaisuudessa voi aina soittaa omia lempilaulujaan. Jotkut ohjaajat puhuvat melko paljon tunnin aikana, jolloin pitkiä hiljaisia hetkiä ei juuri synny, mutta toiset taas ovat aivan perussuomalaisia. Puhutaan vain kun on asiaa.

Yoogaialla on oma sovelluksensa myös puhelimille. En kokeillut niitä. Toisaalta jo pelkästään ajatuksena se tuntui mahdoltomaltakin. Yrittää siinä nyt vääntää itseään oikeaan asentoon ja samalla yrittä tirkistellä pienestä ruudusta tavoiteltavaa asentoa. Ei oikein suju. Jos on tottunut treenaaja ja tietää liikkeet jo pelkästä puheesta, niin sitten se voisi menetellä.

Isot peukut tälle palvelulle minun puolestani.

Ei kommentteja: