torstai 10. maaliskuuta 2016

Okonomiyaki - Japanilainen pizza

Yhtenä päivänä sain päähäni ostaa kokonainen keräkaali kun halvalla sai. Kotia päästyäni olinkin sitten ulalla että mitä ihmettä minä siitä teen. Kaalilaatikkoa, kaalikääryleitä vaiko kaalikeittoa? Ei, ei ja ei. Niitä olen saanut ihan tarpeekseni syödä kouluissa.

Eihän siinä sitten auttanut muu kuin mennä nettiin etsimään vinkkejä erilaisemmasta tavasta valmistaa kaali. Aikani pengottua löysinkin okonomiyakin.

Yksinkertaistettu versio Okonomiyakista
Itselläni ei ollut jääkaapissa okonomiyaki- tai HP-kastiketta, joten käytin chiliketsupin jämät tähän. Majoneesikin on valkosipulimajoneesia.
Prismasta olin edellisenä päivänä pongannut kalkkunapekonia ja sitähän piti tietenkin ostaa kokeiltavaksi. Yllätys, yllätys... siitä puuttuu pekonin rasva, joten se on kuivempaa kuin perinteinen pekoni. Ihan syötävää se kyllä on kunhan vain lisää extrarasvaa.

Okonomiyaki (1 annos)
1 dl jauhoja
1 kananmuna
1 dl vettä
150 g kaalia
rasvaa paistamiseen
1pkt pekonia


Okonomiyaki-kastiketta tai HP-kastiketta
majoneesia


Sekoita jauhot, kananmunat ja vesi. Poista kaalista paksut ruodot ja silppua se ohuiksi suikaleiksi. Sekoita taikinaan. Kaada taikina paistinpannulle. Levitä pekoni "pannukakun" päälle ja paista miedossa lämpötilassa n. 5 minuuttia. Käännä puolta ja paista toiset 5 minuuttia.
Levitä päälle Okonomiyaki-kastiketta ja majoneesia.

Ei kommentteja: