maanantai 21. maaliskuuta 2016

Luonnollisesti makeutettu kuivakakku

Yritän olla tarjoamatta N:lle kovin sokerisia herkkuja ja aika hyvin mielestäni olenkin siinä onnistunut. Kun N täytti yhden vuoden olikin pohtimista kakun suhteen. Ensin aioin että ei vuosipäivää mitenkään juhlita, mutta sitten alkoi itselläni kakkuhammasta kolottamaan ja jouduin miettimään miten saisin aikaiseksi sokerittoman ja makeutusaineettoman kakun aikaiseksi.
Pitkien pohdintojen jälkeen totesin kuivakakun olevan kaikkein helpointa tehdä makeuttamattomana.

Luonnollisesti makeutettu kuivakakku

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja oli myös N ja muutkin kakkua syöneet. Kakkua olikin ehtinyt huveta melkoisesti ennen kuin tajusin siitä ottaa kuvan ja seuraavan päivän iltaan mennessä siitä oli jäljellä vain murusia.

Taateleilla makeutettu kuivakakku
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua rasvaa 
1 tl soodaa
3 dl piimää

250 g tuoreita taateleita

Lisää vehnäjauhoihin rasva. Sekoita sooda ja piimä keskenään ja lisää ne jauho-rasvaseokseen. Jauha taatelit murskaksi ja lisää ne taikinaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.
Lähetä kommentti