maanantai 23. toukokuuta 2016

Kierrätyspusero

Kesä tulee ja N kasvaa. Kauhukseni huomasin että hänen vaatevarastostaan on pienten vaatteiden laatikoihin jouduttu laittamaan paljon lyhythihaisia vaatteita. Hulluilta päiviltä ostin pahimpaan hätään pari T-paitaa, mutta edelleenkin haluaisin päästä mahdollisimman halvalla pojan vaatteiden suhteen.
Nyt olikin sitten aika pistää vähitellen pystyyn se mitä suunnittelin jo vuosi sitten Kierrätyskeskuksen vaatepenkojaisissa. Vanhoista vaatteista pojalle uutta. Tosin kävin tässä pari viikkoa sitten hakemassa hieman täydennystä noihin kierrätettäviin materiaaleihin Kierrätyskeskukseen olleen materiaalitarjouksen vuoksi. Pitäisi tulla pojalle täksi kesäksi muutama pusero ja ehkä myös shortsitkin.

Aloitin muutosten teot vanhasta puserostani, josta kainalot olivat jo pahasti kuluneet puhki.

Roskiin menossa oleva pusero
 Aluksi leikkasin puseroni osiin saumoista.

Materiaaliläjä
Tämän jälkeen N:n puseroa hyväksi käyttäen leikkasin puseron raakileesta etu- ja takapuolen uuteen puseroon siten että olemassa olevasta kaula-aukon reunasta tulee uuden puseron kaula-aukko. Raakilepuseron hihansuut olivat sen verran hyvässä kunnossa että pätkäisin niistä sopivan pituiset palat uuden puseron hihoiksi.

Valmis pusero
Sitten vain saumurilla surruuttelin puseron kasaan.

Pusero päällä edestä
Lopputuloksena on puolipitkillä hihoilla oleva ohut kesäpusero.

Ja pusero päällä takaa
Tosin N:n pään koko on jotenkin mysteeri minulle edelleenkin. Kaula-aukko tuntui jäävän hieman pieneksi. Katsotaan ja seurataan pitäisikö laittaa nepparikiinnitys toiselle olkapäälle helpottamaan pukemista.

Seuraava pusero on jo työn alla ja edelleenkin se pään suuruus on mysteeri vaikka kuinka mittaisi pojan päätä.

Ei kommentteja: