maanantai 25. toukokuuta 2009

EA sports Active - välineet

Viikko treeniä takana ja seurantaohjelmani mukaan olisi painoa hävinnyt yhden kilon verran ja senttien määrä vyötäröllä että reidessä olisi pienentynyt. Tosin tuon viikon aikana olen käyttänyt paria eri treeniohjelmaa, joten tiedä häntä kumpi on vaikuttanut tuloksiin. Katsotaan tuloksia uudestaan seuraavalla testauskerralla.
 
Ottaa todella pattiin että vaikka lihasvoimaa olisi, ei kestävyyttä ole juurikaan. Eilisen treenin jälkeen erehdyin menemään pidemmäksi aikaa saunaan ja tänään podetaankin sitten oikein mahtavaa päänsärkyä.
 
Pidän todella paljon Sports Activen mukana tulleesta reisitaskusta. Nintendon oma johdollinen nunchuk menee sulavasti taskuun ja lähtee pois. Vähän jännittää miten tatti kestää tuota rettuutusta, mutta kun nätisti laittaa ja ottaa pois taskusta en usko sen siitä pahemmin kärsivän. Langattoman nunchukin kohdalla homma takeltelee hieman, sillä ohjain on osittain kumipinnoitettu pidon parantamiseksi. Sekin menee kyllä taskuun kun rauhassa väkertää. Tuleepahan ainakin levättyä edes hieman liikesarjojen välillä.
 
Langattoman nunchukin olen hankkinut jo aikaa sitten huomatessani että aikuiselle tuo wiimoten ja nunchukin välinen johto on aivan liian lyhyt esimerkiksi nyrkkeilyn yhteydessä ja muutenkin aina tiellä. Taisin kokeilla johdollista nunchukia tämän Sports Activen aikana ainoastaan ensimmäisenä päivänä, jolloin totesin että peli sisältää sen verran paljon laajoja liikkeitä että tarvitsen ehdottomasti tuon langattoman ohjaimen jatkossa. Erityisen ilkeää oli juosta kun johto piiskasi samalla jalkoja. Langattoman ohjaimen kanssa liikkeet saa tehtyä aivan loppuun asti eikä tarvitse vahdata koko aikaa johdon pituutta.
 
Mainitsin aiemmin että jos on vähänkään treenannut aiemmin, kannattaa hankkia jäykempi vastusnauha kuin mitä pelin mukana tulee. Liian häykkää vastusnauhaa ei kuitenkaan kannata hankkia, sillä pelin jokaisessa liikkeessä on vaiheita joissa tulee kyetä olla liikkumatta eli nunchuk ja wiimote täysin paikoillaan. Liikkumatta on hieman vaikeaa olla jos vastusnauhan veto aiheuttaa heilumista käsissä. Jos ei tiedä voimiaan, suosittelen alkuperäisen vastusnauhan käyttämistä muutaman päivän ajan jotta näkisi kykeneekö pitämään raajat asennossaan treenin ajan.
Pelissä tulee tuon vastusnauhan mukana remmit, jotka sidotaan nauhan molempiin päihin. Vastusnauha roikkuu käsissä noiden remmien avulla, jolloin ei tarvitse saada yrittää saada käsiä riittämään niin vastusnauhan puristamiseen kuin ohjaimien pitelemiseen. Vaihdettaessa myöhemmin vastusnauhaa, remmit vain irroitetaan edellisestä nauhasta ja siirretään uuteen.
 
P.S. Yhden ärsyttävän treenin olen löytänyt, joka ei tunnu aina onnistuvan edes ilman vastusnauhaa, nimittäin bicep curls with shoulder press eli hauiskääntö olkapunnerruksen kera. Jostain syystä on melkeinpä sääntö kuin poikkeus että liikkeisiini ei reagoida tai sitten en muka saa pidettyä ohjaimia paikoillaan. Joskus sarja menee nätisti ja joskus saan yhden liikkeen suoritetuksi kuittauksen saamiseksi tapella 5 minuuttia. Tällöin kannattaa joko skipata koko sarja tai käskeä ohjelman aloittaa alusta kyseinen sarja ja toivoa että uudella yrityksellä saa homman pelittämään.

tiistai 19. toukokuuta 2009

Kauan odottamani paketti saapui perille

Eilen oli ilon päivä kotiin saapuessani. Postilaatikossa odotti pakettikortti. Hetkessä hilpasin meidän Valintataloon ja kotiinpaluu tapahtui suu leveänä virneenä yrittäen nuoleskella jäätelöä ja samalla pitäen pakettia tiukasti kainalossa.
 
Tovin odottamani EA Sports Active Personal Trainer oli saapunut vihdoin ja viimein meille.
 
Pikaisen testauksen jälkeen tämä peli näyttäisi sisältävän juuri sen mitä olen kaivannut Wii Fitissä. Kunhan nyt vain kokeilen vielä muutaman päivän, niin pystyn kertomaan oikeamman mielipiteeni pelistä.
 
Puolen tunnin treenikokemuksen jälkeen isona plussana pitää sanoa ohjaajan näyttämät liikkeet. Halutessaan saa ohjaajan näyttämään liikkeet jatkuvasti ja kertomaan kun pitää esimerkiksi nousta kyykystä ylös. Tämän lisäksi treenaajan avatar näyttää myös liikkeen suunnilleen samaa tahtia kuin mitä pelin mielestä treenaaja tekee liikettä. Tämän lisäksi ohjeet on tarjolla myös videomuodossa, joten mitään epäselvyyksiä ei pitäisi olla liikkeiden teon suhteen.
Mukana tuleva vastusnauha menee lapsille ja heikot lihakset omaaville, mutta jos on vähänkään kannellut ostoskasseja voi hyvinkin nopeasti todeta vastusnauhan olevan liian joustava omille lihaksille. Nauhan mukana tuleva kiinnitysmekanismi näyttäisi kuitenkin sellaiselta että sillä saa jäykemmätkin vastusnauhat toimimaan kätevästi.
 
Mutta makustellaan vielä tuota peliä ja kyllä, aion käydä läpi sen 30-päivän treeniohjelman ja katsoa tuleeko siitä mitään aikaiseksi. Tavoitteita kun minulla on tuon kunnon suhteen ihan kiitettävästi.

maanantai 18. toukokuuta 2009

My Fitness Coach: Get in Shape

Odotellessani EA Sports Activen julkaisua osui kohdalleni My Fitness Coach sellaiseen hintaan etten voinut olla sitä ostamatta. Viime viikolla kokeilin sitä muutaman kerran ja se vaikutti olevan ihan ok peli hintaisekseen.
 
Peli ei käytä hyväkseen ollenkaan tasapainolautaa ja wiimoteakin käytetään vain kysymyksiin vastaamisiin eli vaatii toimiakseen vain Wiin peruspaketin. Jos omistaa sykemittarin, käsipainot, stepperin tai jumppapallon (se iso pallo), niin näitä ainakin periaatteessa voi käyttää hyväkseen treenatessa.
 
Profiili luodessa peliin käydään aluksi läpi pituus, paino, rinnan ympärys, vyötärön ympärys, lantion ympärys, hauiksen ympärys ja reiden ympärys. Huonona puolena vain että peli ymmärtää vain jalkoja, tuumia ja paunoja eli laskin ja konvertointikaavat ovat tarpeen. Tämän jälkeen jos vain omistaa sykemittarin, tarkistaa ohjelma leposykkeen ja maksimisykkeen 2 minuutin pomppimisen jälkeen. Sitten tehdään kyykkyjä, vatsalihaksia ja punnerruksia niin paljon kuin vain kykenee. Kaikkien näiden perusteella ohjelma päättelee mihin henkilön pitäisi sitten keskittyä treeneissään. Lisäksi ohjelma ehdottaa treeniaikataulua, jota voi itse muokata haluamakseen valitsemalla minä päivinä treenaa ja kuinka kauan. Harmi vain ettei ohjelma sitten ymmärrä kyseisenä päivänä ehdottaa juuri sitä tietyn mittaista treeniä, vaan tarjoaa aina minimiä 15 minuuttia.
 
Omalla kohdallani testin tuloksena tuli kestävyyden harjoittaminen 6 päivänä viikossa, joista 3 päivän ajan 30 minuuttia ja 3 päivää vain 15 minuuttia. No, tuosta on hyvä aloittaa.
 
Jokainen treeni pitää sisällään alkulämmittelyn, lihastreenin ja lopuksi pienen venyttelyhetken. Tosin joogaa tämä ei koske. Alkulämmittelyn aikana hiki nousee mukavasti ja jos vain on käytettävissä sykemittari, ilmoittaa ohjelma millaista sykealuetta pitäisi pitää yllä missäkin vaiheessa. Jokaisen liikesarjan jälkeen on koko treenin ajan 15 sekunnin lepovaihe, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan liikkeeseen. Lopussa oleva venyttelyhetki on mielestäni aivan liian lyhyt, mutta parempi sekin kuin yleinen ei mitään.
Itse olen kokeillut tähän mennessä ylävartalon treeniä, cardiota ja alavartalon treeniä.
Ylävartalon treeni vaatii ehdottomasti käsipainot, muuten tuntuu erittäin pöljältä vain heilutella käsiä. Alavartalon treenissä taas meinasin kyllästyä, kun ohjelma tarjosi melkein koko ajan yhtä ja samaa pakaraliikettä vaihtaen vain jalkaa välillä. Ehkä stepperin kanssa vaihtoehtoja olisi ollut enemmän tai sitten tuohon olisi saanut enemmän mielekkyyttää jalkapainojen tai vastusnauhan avulla.
 
Koko treenin ajan ohjaaja näyttää ja "määrää" tahdin miten kutakin liikesarjaa tehdään ja silloin tällöin kysyy miten tempo oli sopiva treenaajalle. Näiden kysymysten perusteella sitten määritellään seuraavaksi tehtävän liikesarjasetin tempo. Mikä sinällään on ikävää että edellinen setti on saattanut käsitellä sellaisia lihasryhmiä, jotka eivät tuota mitään hankaluuksia treenaajalle, mutta seuraavat ovatkin sitten heikommalla pohjalla. 
Joitakin liikkeitä tehdessä tuntuu että tarvitsisi taustalle pari aerobic-tuntia, jotta ymmärtäisi millaista liikettä oikeasti on tekemässä. Ohjelmassa olevan hahmon liikkeistä kun ei aina saa selville että mitä ihmettä se tekee niillä jaloillaan (tai ehkä tarvitsen isomman television). Treenin aikana on kyllä mahdollista saada tarkempi selostus suullisesti, mutta se taas vaatii kunnollista englanninkielen taitoa ja yritä siinä nyt sitten keskittyä puheeseen samalla kun yrittää pysyä rytmissä syke katossa.
Jotkut liikkeistä ovat sellaisia että niissä ei näe televisiota ollenkaan, tällöin toivoisi saavan ääniohjausta rytmin pitämiseksi. Onneksi sentään mainitaan kun liikesarja loppuu ja alkaa lepohetki.
 
Jooga onkin sitten aivan oma tapauksensa. Se on varmaan kaikkein surkein toteutus tässä ohjelmassa. Ensinnäkin ohjaaja luistaa liikkeissään eikä tee venytyksiä loppuun asti. Toiseksi joogassa on melkoisen paljon liikkeitä, joista ei näe televisiota ellei satu olemaan peilihuoneessa. Tällöin toivoisi todellakin olevan ääniohjausta koko suorituksen ajan. Meidänkin perheessä jouduttiin tekemään siten että vierestä seuraaja kertoi mitä piti tehdä jotta treenaaja pysyi tahdissa mukana.
 
Tämä voittaa kaikki jumppa-DVD:t mennen tullen monipuolisuudellaan. Ja jos omistaa jo ennestään erilaisia kuntovälineitä, on tämä loistava ja edullinen työkalu käyttää niitä hyväkseen.
 
Lisää kommenttia pelistä tulee varmaan myöhemmin, kunhan olen kokeillut sitä muutaman päivän lisää.
 
P.S. Profiilin tekoon meni melkein tunti, joten kannattaa varata siihen kunnolla aikaa.

perjantai 15. toukokuuta 2009

Ja kunto nousee... kiroillen, jos ei muuten

Saimme tällä viikolla päätettyä kesälomakohteemme. Tavoitteena olisi suorittaa advanced open water-kurssi eli laitesukelluksen jatkokurssia. Peilistä itseäni tuijotellessani huomasin vain saaneeni ikioman pelastusrenkaan talven aikana. Ei ihan näytä sulavalinjaiselta, joten toissa päivänä otin itseäni niskasta kiinni ja aloin taas patistamaan itseäni liikkeelle.
 
Tavoitteena olisi saada kroppa kuntoon heinäkuuksi, niin ulkonäöllisesti kuin lihastenkin osalta. Pitäähän ne happilaitteet jaksaa itse raahata ja sen lisäksi viettää "tunteja" merivirroissa. Eikä se tekisi ollenkaan pahitteeksi, jos voisi pukea taas hieman pienemmän märkäpuvun päälleen ilman että pelastusrengas nousee korviin.

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Star Trek

Uusin Star Trek-elokuva on nyt sitten nähty. Kovasti sitä on tunnuttu kehuttavan kaikkialla, mutta minuun tuo ei oikein tehnyt vaikutusta.
Erittäin iso plussa elokuvassa on se miten näyttelijäistä on saatu esikuviensa näköisiä, mutta vain nuorempana. Tosin minulle Kirk oli suuri pettymys, hän kun näytti olevan koko elokuvan ajan erittäin pahassa krapulassa vaikkei naukun naukkua näyttänyt ottaneen sen jälkeen kun kotoaan lähti.
 
Tarinan idea oli melkoisen keskiverto tai jopa sitäkin huonompi. Se oli kuin suoraan scifi-TV-sarjojen hämäristä jaksoista, joissa hypitään jostain kumman syystä rinnakkaistodellisuudessa kun kirjoittaja ei ole keksinyt mitään parempaa ideaa jaksolle krapuloissaan. Melkoisen surkealla tekosyylläkin Kirk yhytettiin USS Enterprisen kanssa.
 
Tämä on ensimmäinen näkemäni elokuva, jonka aikana minulle tuli ihan oikeasti fyysisesti huono olo. Se johtui ajoittaisesta kuvan tärinästä, joka vaikutti siltä kuin kuvaajalla olisi ollut kamera erittäin epävakaassa käsiohjauksessa (myös silloin kun ei ollut räjähdyksiä). Lisäksi kuvasta ei ajoittain saanut mitään selvää, silmissä vilisi vain epäselviä väriplänttejä. Luultavasti elokuva toimii paremmin television pienellä ruudulla, jolloin epätarkat kohdat eivät häiritse niin paljoa.

maanantai 4. toukokuuta 2009

Shaun White Snowboarding: Road Trip

Olen pitkään ollut kaikkea urheiluun liittyviä pelejä vastaan, jotenkin vain ei ole napannut rämpyttää padia ja saada tyyppi juoksemaan halutulla tavalla kentällä (kunnon seikkailut ovat täysin eri juttu).
Wiin myötä olen kuitenkin saanut intoa ja mielenkiintoa kokeilla kaikenlaisia pelejä. Ehken kuitenkaan vieläkään suostu pelaamaan NHL:ää tai muita vastaavia ryhmäpelejä.
 
Shaun White Snowboarding-peli on viimeisen puolen vuoden aikana ollut mielenkiintoni alla ja sekin oikeastaan Wiin tasapainolaudan vuoksi. On huomattavasti mielekkäämpää ohjata lautaa jaloilla kuin wiimotella tai padilla. Toki tasapainolaudan kanssa käytetään myös wiimotea, mutta ainoastaan hypyissä, muulloin kaikki on jalkojen varassa. Pelkän wiimoten käyttö ei minua kiinnosta pätkääkään tämän kaltaisessa pelissä ja taitaa minulta jäädä pelin ryhmätoiminnot kokeilematta.
 
Tasapainolautaa käytettäessä peli on melkoista jalkatreeniä ja puolen tunnin session jälkeen jalkani ovatkin jo täysin hapoilla ja linkkaan pari seuraavaa päivää tyytyväisenä. Ehkä teen liikkeet aivan liian tosissani, mutta hiki pelissä kuitenkin tulee pitemmän päälle... ja pohkeet saavat lihasta...
 
Pitäisi kesäksi varmaan hankkia jokin rullalautapeli. Jaa, no, ehkä mieluummin jokin surffilautapeli (jos sellaisia on saatavilla).

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

X-Men origins: Wolverine

Kävin katsomassa Wolverinen ennakkoensi-illassa (Miten ensi-illassa voi käydä ennakkoon???).

Jälkikäteen olen lukenut virallisia arvosteluja, joissa elokuvan tärkeimpänä asiana toitotetaan maailman seksikkäintä miestä. Juu, ei todellakaan ole minun makuuni hän. Epäilen vahvasti häntä äänestäneiden keski-iäksi 45 vuotta. Mutta ei se mitään, Wolverine oli loistava ja ainut asia mikä on näiden kaikkien X-men elokuvien aikana häirinnyt ja häiritsee edelleenkin on Wolverinen pituus. Kun se jässikkä pitäisi oikeasti olla pätkä (vain 160 senttimetriä), mutta elokuvissa hän on niin pitkää poikaa (wikin mukaan 189 senttimetriä!!!).

Minuun elokuva upposi täysin ja se selitti muutaman supersankarin taustojakin hieman. Sarjakuvissa on minulta jäänyt huomaamatta täysin Wolverinen ja Sapelihampaan välisen viha-rakkaussuhteen syy. Elokuva kertoo oman version aiheesta ja olen erittäin tyytyväinen siihen, tosin sen tarinan alkuun jäi hieman aukkoja.

Useamman osan elokuvasarjoissa valitetaan usein sitä että myöhemmin ilmestyvät eivät ole ensimmäisten veroisia. Eivät tietenkään ole, sillä ensimmäisessä osassa kaikki on vielä täysin uutta, mutta seuraavissa kuitenkin tietää jo mitä odottaa. Minusta tällaisten sarjoja katsovien pitäisi katsoa joko kaikki osat kerralla tai sitten katsoa jokaista elokuvaa täysin omana erillisenä elokuvana.
Wolverine toimii erinomaisesti täysin omana erillisenä elokuvana. Jos se haluttaisiin liittää muihin X-Men-elokuviin, niin tällöin se pitäisi katsoa aivan ensimmäisenä.