maanantai 25. toukokuuta 2009

EA sports Active - välineet

Viikko treeniä takana ja seurantaohjelmani mukaan olisi painoa hävinnyt yhden kilon verran ja senttien määrä vyötäröllä että reidessä olisi pienentynyt. Tosin tuon viikon aikana olen käyttänyt paria eri treeniohjelmaa, joten tiedä häntä kumpi on vaikuttanut tuloksiin. Katsotaan tuloksia uudestaan seuraavalla testauskerralla.
 
Ottaa todella pattiin että vaikka lihasvoimaa olisi, ei kestävyyttä ole juurikaan. Eilisen treenin jälkeen erehdyin menemään pidemmäksi aikaa saunaan ja tänään podetaankin sitten oikein mahtavaa päänsärkyä.
 
Pidän todella paljon Sports Activen mukana tulleesta reisitaskusta. Nintendon oma johdollinen nunchuk menee sulavasti taskuun ja lähtee pois. Vähän jännittää miten tatti kestää tuota rettuutusta, mutta kun nätisti laittaa ja ottaa pois taskusta en usko sen siitä pahemmin kärsivän. Langattoman nunchukin kohdalla homma takeltelee hieman, sillä ohjain on osittain kumipinnoitettu pidon parantamiseksi. Sekin menee kyllä taskuun kun rauhassa väkertää. Tuleepahan ainakin levättyä edes hieman liikesarjojen välillä.
 
Langattoman nunchukin olen hankkinut jo aikaa sitten huomatessani että aikuiselle tuo wiimoten ja nunchukin välinen johto on aivan liian lyhyt esimerkiksi nyrkkeilyn yhteydessä ja muutenkin aina tiellä. Taisin kokeilla johdollista nunchukia tämän Sports Activen aikana ainoastaan ensimmäisenä päivänä, jolloin totesin että peli sisältää sen verran paljon laajoja liikkeitä että tarvitsen ehdottomasti tuon langattoman ohjaimen jatkossa. Erityisen ilkeää oli juosta kun johto piiskasi samalla jalkoja. Langattoman ohjaimen kanssa liikkeet saa tehtyä aivan loppuun asti eikä tarvitse vahdata koko aikaa johdon pituutta.
 
Mainitsin aiemmin että jos on vähänkään treenannut aiemmin, kannattaa hankkia jäykempi vastusnauha kuin mitä pelin mukana tulee. Liian häykkää vastusnauhaa ei kuitenkaan kannata hankkia, sillä pelin jokaisessa liikkeessä on vaiheita joissa tulee kyetä olla liikkumatta eli nunchuk ja wiimote täysin paikoillaan. Liikkumatta on hieman vaikeaa olla jos vastusnauhan veto aiheuttaa heilumista käsissä. Jos ei tiedä voimiaan, suosittelen alkuperäisen vastusnauhan käyttämistä muutaman päivän ajan jotta näkisi kykeneekö pitämään raajat asennossaan treenin ajan.
Pelissä tulee tuon vastusnauhan mukana remmit, jotka sidotaan nauhan molempiin päihin. Vastusnauha roikkuu käsissä noiden remmien avulla, jolloin ei tarvitse saada yrittää saada käsiä riittämään niin vastusnauhan puristamiseen kuin ohjaimien pitelemiseen. Vaihdettaessa myöhemmin vastusnauhaa, remmit vain irroitetaan edellisestä nauhasta ja siirretään uuteen.
 
P.S. Yhden ärsyttävän treenin olen löytänyt, joka ei tunnu aina onnistuvan edes ilman vastusnauhaa, nimittäin bicep curls with shoulder press eli hauiskääntö olkapunnerruksen kera. Jostain syystä on melkeinpä sääntö kuin poikkeus että liikkeisiini ei reagoida tai sitten en muka saa pidettyä ohjaimia paikoillaan. Joskus sarja menee nätisti ja joskus saan yhden liikkeen suoritetuksi kuittauksen saamiseksi tapella 5 minuuttia. Tällöin kannattaa joko skipata koko sarja tai käskeä ohjelman aloittaa alusta kyseinen sarja ja toivoa että uudella yrityksellä saa homman pelittämään.

1 kommentti:

Katiija kirjoitti...

Sypressi on Unioninkatu 17, muistaakseni. Lankakauppa on ihana, mutta ne muut puodit siinä *sekos*