sunnuntai 3. toukokuuta 2009

X-Men origins: Wolverine

Kävin katsomassa Wolverinen ennakkoensi-illassa (Miten ensi-illassa voi käydä ennakkoon???).

Jälkikäteen olen lukenut virallisia arvosteluja, joissa elokuvan tärkeimpänä asiana toitotetaan maailman seksikkäintä miestä. Juu, ei todellakaan ole minun makuuni hän. Epäilen vahvasti häntä äänestäneiden keski-iäksi 45 vuotta. Mutta ei se mitään, Wolverine oli loistava ja ainut asia mikä on näiden kaikkien X-men elokuvien aikana häirinnyt ja häiritsee edelleenkin on Wolverinen pituus. Kun se jässikkä pitäisi oikeasti olla pätkä (vain 160 senttimetriä), mutta elokuvissa hän on niin pitkää poikaa (wikin mukaan 189 senttimetriä!!!).

Minuun elokuva upposi täysin ja se selitti muutaman supersankarin taustojakin hieman. Sarjakuvissa on minulta jäänyt huomaamatta täysin Wolverinen ja Sapelihampaan välisen viha-rakkaussuhteen syy. Elokuva kertoo oman version aiheesta ja olen erittäin tyytyväinen siihen, tosin sen tarinan alkuun jäi hieman aukkoja.

Useamman osan elokuvasarjoissa valitetaan usein sitä että myöhemmin ilmestyvät eivät ole ensimmäisten veroisia. Eivät tietenkään ole, sillä ensimmäisessä osassa kaikki on vielä täysin uutta, mutta seuraavissa kuitenkin tietää jo mitä odottaa. Minusta tällaisten sarjoja katsovien pitäisi katsoa joko kaikki osat kerralla tai sitten katsoa jokaista elokuvaa täysin omana erillisenä elokuvana.
Wolverine toimii erinomaisesti täysin omana erillisenä elokuvana. Jos se haluttaisiin liittää muihin X-Men-elokuviin, niin tällöin se pitäisi katsoa aivan ensimmäisenä.

Ei kommentteja: