sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

EA Sports Active - Yhteenveto

Ea Sports Active Personal Trainerin 30 päivän treeni keskimmäisellä vaikeustasolla on nyt ohi.
Mitä siitä jäi minulle käteen? Suoritin lopussa taas sen edellisellä kerralla mainitsemani testin ja sen perusteella kyykyt sujuvat täysin ongelmitta ja 2 minuutin haarahypyissä näyttäisi tapahtuneen hieman kehitystä, mutta vatsoissa ja punnerruksissa ei ollut edistymistä oikeastaan ollenkaan. Käsissä tuntui olevan punnertaessa kyllä voimaa, mutta keskivartalo petti alta. Hankala tehdä mitään punnerruksia, jos vatsa ei suostu nousemaan maasta.
Entä sitten kehon mittaukset. Edellinen mittaus minulla meni täysin kuralle kehon turvotuksen vuoksi, mutta tämän kertaisen mittauksen jälkeen voin sanoa että rintojen kohdalla ympärysmitta kasvoi hieman (rinnat ovat ryhdikkäämmät), hauis alkoi myös kasvamaan (lihasta tuli sinnekin lisää) ja reisien ympärysmitta kasvoi myös (läskit löllyy sisäpinnalla ja ulkopinnalla puhdasta lihasta). Vyötäröllä ja lantiolla ei sitten eroa olekaan.
Ulkopuolisen arvio kehostani on että pakarat ovat selkeästi kiinteytyneet ja saaneet oikein mukavan muodon ja rinnatkaan eivät roiku kuten ennen.

Eli pelillä voi treenata pohkeita, reisiä, pakaroita, hauiksia, ojentajia ja rintalihaksia. Painon pudotukseen ja muihin lihaksiin tarvitaan jokin muu kunto-ohjelma. Itse tosin en todellakaan hylkäisiä salitreeniä minkään tällä hetkellä tarjolla olevan pelin vuoksi vaan ottaisin pelin siihen salitreenin rinnalle, päiville kun ei vaan yksinkertaisesti jaksa lähteä salille.

Netissä surffatessani osuin jollekin sivustolle, jossa joku pohti tasapainolaudan käyttöä. Tämä pelihän tukee kyllä tasapainolautaa, mutta se ei ole pakollinen. Itseasiassa sen puuttuminen ei vaikuta lihastreeniosuuteen mitenkään. Tasapainolautaa käytetään ainoastaan koripallossa, tenniksessä, tanssissa, lentopallossa, rullaluistelussa ja pesäpallossa (Unohtuikohan jokin laji?) ja jokaiselle noista on olemassa myös tasapainolaudaton versio. Omalla kohdallani tasapainolaudan käyttö oli oikeastaan päätöntä sekoilua. Juuri kun oli oppinut miten liike tehdään ilman tasapainolautaa, otettiin tasapainolauta käyttöön ja sitä varten piti oppia sitten pelitapa uudelleen.

Rantalentis voisi olla muuten aivan loistava peli Wiille. Ylävartalo saisi todella hyvää treeniä ja ainakin itselläni myös jalat tuntuivat olevan menossa mukana tuoden lisää potkua lyönteihin.

Ei kommentteja: