maanantai 8. kesäkuuta 2009

Tupakointi

Kevään ajan olen seurannut työpaikkani vieressä olevaa rakennuksen ulkosivun korjausremonttia ja siinä samalla myös rakennusmiesten tapoja. Ei voi muuta sanoa kuin että kyseisellä työmaalla on todella siistejä rakennusmiehiä. Vaikka vaatteet ja nahka ovat likaisia, niin heidän työympäristöstään löytyy vain rakennusjätettä. Yhtään ei löydy ruoantähteitä tai muita roskia ja missään tapauksessa sieltä ei löydy tupakan tumppeja vaikka moni heistä polttaakin.
Vastaavasti taas siisteissä vaatteissa viihtyvät toimistotyötä tekevät naiset ovat sottaisia tavoiltaan. Toimiston ulko-oven suulla käydään tupakalla, tuhkat varistellaan siten ettei omille vaatteilleen vaan karise ja tumppi sitten vain viskataan kadulle nököttämään muiden seuraksi. En ymmärrä miten joku, joka sisätiloissa on "omistautunut" siisteydelle, voi ulkona olla sitten täysi porsas.
 
Teininä kehittelin mielessäni kannettavan tuhkakupin, johon voi varistaa tuhkat ja lopuksi vielä tumpinkin ja tyhjentää sitten seuraavalle roskikselle rasian sisällön. Koskaan en vain saanut sitä kokeiluasteelle... kun en tupakoi, eikä oikeastaan kukaan lähipiiristänikään tupakoinut.
Perjantaina iltalehden nettiversiossa oli juttu juurikin tällaisesta taskuroskiksesta ja idea on mielestäni vallan loistava. Saman asian ajaa myös metalliset karkkirasiat, jos ei lähipiiristä löydy diabeetikkoa. Ja jos haluaa jotain tyylikkyyttä, niin Love-box olisi todella kaunis vaihtoehto.

Ei kommentteja: