keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

EA Sports Activen 30 päivän haaste puolessa välissä

Lämpöaallon tullessa alkoi kuntoileminen tuntua vastenmieliseltä. Meidän asunnon lämpötila lähenteli 30 astetta ja silloin ei todellakaan tehnyt mieli hankkia itselleen vielä ylimääräistä hikeä pintaan. Onnistuin kuitenkin olemaan pahemmin luistamatta treeneistä, tosin treeniaika siirtyi monella tunnilla eteenpäin klo 22 jälkeen tapahtuvaksi. Toivottavasti alakerran naapuri ei häiriintynyt hyppimisestä kovin pahasti.
 
Eli 15 päivää takana ja saman verran on vielä edessä kuntoilua. 10 päivän välein suoritan kuntotestin ja mittaan ympärystäni uudelleen. Nyt oli taas aika tuolle testille ja tällä kertaa treeneinä on ollut pelkästään tuo Sports Active-peli.
Ympärysmitat olivat päin mäntyä, sillä siinä vaiheessa kun lämpötila nousi alkoi minunkin varteni turvota samassa suhteessa. Olen näköjään biologinen lämpömittari. Ainoastaan reiden ja hauiksen ympärysmitta pysyi samassa kuin edellisessä mittauksessa. Painonikaan ei ole muuttunut.
Sitten itse kuntotestiin. Ensimmäinen testi on 2 minuutin haarahyppely samalla sykettä seuraten. Maksimisyke on laskenut ja vaikka en kahta minuuttia kyennytkään pomppimaan, ei olo ollut niin paha kuin aivan ensimmäisen testauskerran aikana.
Toinen testi oli 50 kyykyn teko. Noiden kyykkyjen suorittaminen sujui huomattavasti helpommin kuin aiemmin ja suoritusasentokin parantui.
Kolmas testi oli punnerrusten teko. Vaikka käsissä tuntui olevan voimaa jatkaa, ei keskivartaloni ollut asiasta samaa mieltä. Jaksoin tehdä ainoastaan 1 kerran enemmän kuin edellisen testin aikana.
Neljäs testi oli vatsalihasten teko. Mitään eroa ei edelliseen testiin ollut.
 
Vaikuttaa todellakin siltä että tuo peli parantaa kyllä jalkojen ja käsien kuntoa, mutta keskivartalon lihakset ovat täysin oman onnensa nojassa. Mutta katsotaan nyt millaisia nämä lopun 15 päivän treenit ovat.

Ei kommentteja: