torstai 18. kesäkuuta 2009

Vahingot Wiillä

Osuipa silmiini Telegraphin juttu Wiistä ja siitä miten sen myötä on tapaturmien määrät kasvaneet ja salilla käymiset vähentyneet. Tilastot ovat erittäin ymmärrettäviä, sillä vaikka Wii itsessään on pieni, niin sen käyttämiseen tarvitaan senkin edestä paljon tilaa. Sitä tilan määrän tarvetta ei oikeastaan voi ymmärtää ennen kuin kokeilee. Uutisen kuvassakin olevalla naisella on mielestäni liian vähän tilaa sohvan puolella.
 
Itsellänikin noita kuntoiluohjelmia pelatessani tahtoo aina ajoittain käydä tila ahtaaksi. Kokemusteni perusteella kuntoiluun on suositeltavaa varata treenitilaa joka suuntaan vähintään oma pituus + käsien pituus verran. Tämäkään ei aina oikein tunnu riittävän heiluessani. Kuntoiluohjelmien kanssa samaan kategoriaan lasken oikeastaan kaikki ne pelit, joissa joudutaan seisomaan. Toisaalta, samaa tilaongelmaa on esiintynyt kautta aikojen jumppavideoidenkin kanssa.
Muita pelejä pelatessa, jos peli on muuta kuin wiimoten käyttöä padina eli jos peli sisältää wiimotella "huitomista", on suositeltavaa pitää "ilma"tilaa ainakin käsien verran.
 
Silloin kun Wii alkoi tuli markkinoille, ilmestyi nettiinkin sivusto jossa listattiin erilaisia pelaamisen aikana tulleita vahinkoja. Suurin osa Wiidamagessa esitellyistä vahingoista johtuu yksinkertaisesta siitä että wiimote on päässyt irti kädestä ja näistä Nintendo on ottanut opikseen ja uusinut ohjaimien ranneremmit sekä sisällyttänyt paketteihin silikonisuojia.
 
Vielä ei ole muuten tullut vastaan sellaista kuntoiluohjelmaa konsoleille, jonka vuoksi hylkäisin kuntosalilla käymisen kokonaan. Nuo kuntoiluohjelmat ovat kuitenkin hyviä tukemaan varsinaista kuntoilua.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Unohtaa ei sovi sitä sivustoa johon jo viittasitkin: Wii have a problem

Tiina kirjoitti...

Jostain syystä minun koneellani ainakaan tuo linkkisi ei toimi.

Tässä perusmuodossa oleva osoite. http://www.wiihaveaproblem.com/

Ovat näköjään uusineet sivustoaan sitten viime käyntikertani.