torstai 19. elokuuta 2010

Juustolehdykät

Tämä on niin syntisen hyvää ja loistavaa naposteltavaa pikku nälkään. Huono puoli on siinä että se sotkee sormet ja riippuen valituista juustoista, tulee proteiinia herkästi runsaasti.
Juustolehdyköitten seurana minulla oli inkiväärijuomaa. Jostain syystä kaupoissa ei ole viime kuukausina näkynyt Schweppesin Ginger Alea, jouduin kehittelemään sille korvikkeen ja varmasti korvike on karpimpi kuin alkuperäinen juoma.
Kävin Ruohonjuuresta ostamassa Whole Earthin Sparkling delicious Ginger-juomaa. Paljaaltaan tämä juoma on melkoisen tujua ja inkiväärin makua pitää todellakin rakastaa, jotta sen pystyisi juomaan. Kotona kaadoin lasiin 3/4 desin verran tuota inkiväärijuomaa ja lopuksi täytin lasin kivennäisvedellä. Näin sain laimennettua inkiväärin makua suulleni sopivaksi ja hiilareitakin tuli noin 7 grammaa lasia kohden. Lisäksi yhdestä tölkistä saa juomat neljään annokseen.


Juustolehdykät (9 kappaletta)
200 grammaa juustoraasteita
Pizzamaustetta

Käytin omissa lehdyköissäni Mustaleimaa, mozzarellaa ja parmesaania, mutta raasteet voivat olla melkeinpä mitä tahansa lajia. Sekoita raasteet keskenään pizzamausteen kanssa ja jaa ne pellille yhdeksäksi keoksi.
Paista 200 asteessa 10 minuutin ajan. Lisää pizzamaustetta vielä pinnalle koristeeksi ja anna jäähtyä.

Ravintoarvot yhtä lehdykkää kohden (käytetyt juustot vaikuttavat näihin):
Energiaa 77,8 kcal
Hiilihydraatteja 0 g
Proteiinia 5,6 g
Rasvaa 6,2 g
Lähetä kommentti